Patlamanın ardından teröristler güvenlik güçlerine ateş açtı. Askerlerin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışma halen sürüyor ve bölgeden silah sesleri geliyor. Çatışmada ölü ya da yaralı olup olmadığı bilinmiyor.. Patlamanın ardından ise Yüksekova'ya yönünden 2 kobra tibi helikopteri ile Derecik bölgesinden zırıhlı araçların bölgeye gittikleri gözlendi.
Bu saldırıdan kısa bir süre sonra yine Şemdinli'de Tekeli Jandarma Taburu'na havan topu ile saldırı düzenlendi. İran sınırındaki tabura yönelik saldırıda ölen yada yaralanan olmadığı bilgisi geldi.

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında askeri konvoyun geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlama, öğlen saatlerinde Şemdinli İlçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında meydana geldi. PKK'lılar tarafından yola döşenen patlayıcının, askeri konvoyun geçişi sırasında patladığı belirtilirken, yaşanan olayla ilgili yetkililer tarafından henüz bir açıklama yapılmadı

ÇATIŞMA ÇIKTI

Şemdinli'nin Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında askeri konvoyun geçişi sırasında, bugün öğle saatlerinde ilk patlamadan sonra, art arda üç patlama daha meydana geldi. Daha sonra bölgeden yoğun silah sesleri gelirken, yerel kaynaklar güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmanın olduğunu söyledi..