Ağrı'nın Eleşkirt ilçesindeki doğalgaz boru hattında patlama meydana geldi. PKK'dan askeri hain pusu: 28 yaralı

İran'dan Türkiye'ye doğalgaz taşıyan boru hattının Ağrı- Erzurum arasından geçen bölümüne bölücü terör örgütü PKK tarafından saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası bölgeye sevk edilen askerlerin yoldan geçişi sırasında ise ikinci bir saldırı gerçekleşti. Saldırıda 1'i ağır 28 asker yaralandı. Durumu kritik olan asker Erzurum'a sevk edildi.

 Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinden geçen doğalgaz boru hattına sabotaj düzenledikten sonra kaçan PKK'lı teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyona katılan askerleri taşıyan aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 28 askerin yaralandığı bildirildi. Patlamada yaralanan askerlerden 1'i Erzurum'a sevk edilirken 10'u Ağrı Devlet Hastanesi'ne, 17'si ise Eleşkirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Erzurum'a sevk edilen askerin durumunun ağır olduğu, Eleşkirt Devlet Hastanesine kaldırılan 17 askerlerin ise tedavilerinin ayakta yapıldığı öğrenildi.

Güvenlik güçleri bölgede operasyonlarını sürdürüyor.Boru hattında meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın dogalgazın kesilmesi ile söndürüldü.

İran doğalgazını taşıyan boru hattına saat 22.30 sıralarında PKK'lı teröristlerce sabotaj düzenlendi. Ağrı'nın Eleşkirt ile Erzurum'un Horasan ilçeleri arasındaki Türkeli köyü yakınında teröristlerin yolaçtığı belirtilen patlamanın ardından boru hattında yangın çıktı. Eleşkirt'e 10 kilometre kadar uzalıkta meydana gelen yangında onlarca metre yükselen alevler, ilçeden de görüldü. Yetkililerin hemen vanoları kapatarak gaz akışını kesmesi ile bir süre sonra yangın söndü. PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi.