PKK'nın, örgütün gençlik yapılanmasına, Nisan'a kadar ailelere tebligatları yapma talimatı verdiği bildirildi. PKK terör örgütü, çocuk başına alınan bedelli parasında ve askere almada promosyon uyguluyor. Kalabalık ailelerde kardeş indirimi yapan PKK, dağda ölenin yakınları var ise bir kişiyi "bedelli"den muaf sayıyor, kız çocukları için de yarı fiyatına bedel istiyor. Terör örgütünün "bedelli gerilla" sisteminden ilk faydalanan Yüksekovalı 30 aile oldu. YDG-H üyelerinin konuyla ilgili çalışma yaparak çocuk sayısını ve alınacak bedelleri tespit edip, ailelere ilettiği, ilk aşamada ise ailelerin bunu kabul ettiği bildirildi.

İŞTE YENİÇAĞ GAZETESİ YAZARI AHMET TAKAN'IN YAZISI:

PKK, "BEDELLİ"DE PROMOSYON BAŞLATTI!..

"AKP iktidarının 18 bin lira karşılığında bedelli askerlik uygulamasını başlatmasının ardından terör örgütü PKK/KCK da paralel bir uygulamayı devreye soktu. 'Askere Alma Başkanlığı'oluşturan terör örgütünün, her aileden bir kişinin asker olarak alınması için mahalle temsilcilerini görevlendirdiği ortaya çıktı. PKK mahalle temsilcilerinin belirledikleri ailelerin çocuklarına 'Dağa Çıkış Tarihi vererek çalışma yürüttükleri ve söz konusu gün geldiğinde de bunları zorla dağa götürdüklerini öğrenildi. PKK'lıların buradan kazanç elde etmek için özellikle maddi durumu iyi olan aileleri tercih ettiği de anlaşıldı. Çocuklarını dağda askerlik yapmaktan kurtarmak isteyen ailelerin, mahalle temsilcileri üzerinden PKK'ya 80-100 bin euro bedel ödedikleri belirtildi. PKK'nın bölgede çocuklarını askerlik için örgüte vermek istemeyenlerden bu şekilde 'bedel' adı altında para aldığı ortaya çıktı."

GÜVENİLİR KAYNAKLARDAN ELİMİZE ULAŞAN PARALEL PKK DEVLETİNİN ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ YENİ BİLGİLER ŞÖYLE:

* Terör örgütü "bedelli gerilla" diye tanımladığı icraatında "Askere Alma Başkanlığı" nda sülüsler hazırlıyor.

* PKK'nın bu çalışmaları, YDG-H aracılığı ile hızlandıracağı ve Nisan ayına kadar bütün ailelerin durumları tespit edilip tebligatları yapılacağı talimatı verdiği ortaya çıktı.

* Yine tam denk düşmüşken, son MGK toplantısında askeri kanadın yaptığı "PKK, Nisan-Mayıs aylarında büyük ayaklanmaya hazırlanıyor" uyarısını bir kez daha hatırlayalım.

* Örgüt kendisinin tanımladığı "zengin kodamanlardan" çocuk başına alınan bedelli parasında ve askere almada promosyon da uyguluyor. Kalabalık ailelerde kardeş indirimi, dağda ölen bir yakınları var ise ailede bir kişinin "bedelli gerilla" faaliyetinden muaf sayılması, kız çocukları için de yarı fiyatına bedel ödenmesi gibi.

Başkente ulaşan istihbarat bilgilerine göre; terör örgütünün "bedelli gerilla" sisteminden ilk faydalanan Yüksekovalı 30 aile oldu. Yüksekova'da zengin 30 aileye bu şekilde gidildiği, YDG-H üyelerinin konuyla ilgili çalışma yaparak çocuk sayısını ve alınacak bedelleri tespit edip, ailelere ilettiği ilk aşamada ise ailelerin bunu kabul ettiği bildirildi.

Terör bölgesinde paralel devlet yapısını tam manasıyla oturtan PKK, icraatlarına hız kesmeden devam ediyor. İktidarın gözünün içine baka baka "nanik" yapıyor.