ÖZGECAN'IN KATİLLERİ BUGÜN YARGILANIYOR!

 Mersin'in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındakiÖzgecan Aslan'ın 3 katil zanlısı yargılanmaya başladı. Cinayetin tutuklu şüphelileri Ahmet Suphi Altındöken (26), babası Necmettin Altındöken (50) ve arkadaşı Fatih Gökçe (25) Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Başkanlığı Ercan Kumhak ve üyeler Nesibe Çınar ve Fatma Serpil Aydın'dan oluşan mahkeme heyeti sabah saat 09.20 gibi yerini aldı. Mahkemeye Özgecan'ın babası Mehmet Aslan ve annesi Songül Aslan gelmedi. Duruşmada müşteki olarak Özgecan'nın amcası Yaşasın Aslan ve tarafların avukatları hazır bulundu. Kimlik tespitinden sonra sanıkların yüzüne iddianame okundu.

 

CİNAYETİ ANLATTI

Daha sonra Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ilk savunmayı minibüs sürücüsü Ahmet Suphi Altındöken yaptı. Mahkemede vahşice işlenen cinayeti bütün ayrıntıları ile soğukkanlı bir şekilde anlatan Altındöken, zaman zaman gözyaşı döktü.

Altındöken, genç kızı boğazından birkaç kez bıçakladığını kabul ederek, "Bıçağı boğazına batırdım. Araçtan dışarıya çıktım. İçerden hırıltılı sesler geldi. Fatih'in yönlendirmesiyle ellerini kestim. Bu sırada hiçbir tepki yoktu. Poşette koyduğum bilekleri klozette sakladım. 'Fatih yakmayalım, çıkalım gidelim, burada kalsın' dedim. 'Yok, bacanak' dedi. Aracın arkasına kendisi koyduğu için benzin bidonu alıp aşağıya indi." dedi. 

NOTLAR

Duruşma öncesi sabah saatlerinde polis geniş güvenlik tedbirleri aldı. TOMA ve itfaiye araçları hazır bekletildi. Çok sayıda ulusal televizyon canlı yayın için Tarsus'a geldi. Mahkemeye dilekçe veren basın mensupları adliyeye alındı. Türkiye'nin değişik illerinden yaklaşık 120 avukat duruşmayı takip etti. Duruşma salonu olarak adliyenin konferans salonu duruşma için dizayn edildi. Avukatlar kimliklerini gösterdikten sonra sıkı güvenlik altında turniketen geçerek, salona alındı. CHP Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Elif Doğan Türkmen, Hüseyin Çamak, Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen'de mahkemede hazır bulundu.

İSTENİLEN CEZALAR

Sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken hakkında 'Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak', Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe için de 'Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.