Boşanmak istediği eşi tarafından sürekli ölümle tehdit edilen ve en son üç gün önce öldüresiye dövülen 23 yaşındaki Fatma Şah, eşi Onur Şah’ın teminatla serbest kalmasının ardından korkuya kapıldı.



ÇOCUĞUNUN ÖNÜNDE: Eşinden boşanmak istediği için sürekli tehdit edilen ve şiddet gören 23 yaşındaki Fatma Şah, 3 gün önce eşi Onur Şah tarafından şiddete maruz kaldığı için hastanelik oldu. 6 yıldır evli olan Şah çiftinin 5 yaşında bir erkek çocukları var. Öfkeli baba, çocuğuna aldırmadan eşine şiddet uyguluyor


“TELEFONA BAKMADIM DİYE”: Fatma Şah, son 6 aydır ayrı yaşadığı eşi Onur Şah tarafından 1 aydır sürekli tehdit edildiğini anlattı. Fatma Şah, 7 Ocak tarihinde kocası tarafından telefonuna cevap vermediği gerekçesiyle zorla arabaya bindirilip Dikmen’e götürüldükten sonra öldüresiye dövdüğünü söyledi


“AİLEME YALAN SÖYLEDİM”: Fatma Şah: Bir keresinde o kadar aşırı dövdü ki yüzüm dağıldı. Sürekli dayak yedim ve ailem ne olduğunu sorduğu zaman “Bir yere çarptım” diyerek geçiştirdim. Onur, çift karakterli, çevresinde melek gibi tanınıyor, oysa hiçbir zaman eviyle ve çocuğu ile ilgilenmedi


“ONU HAPSEDİN”: Eşinin sürekli şiddet uyguladığı Fatma Şah, eşi tarafından sürekli tehdit edilen ve polisin bilgisinde olmasına rağmen sonunda vurularak öldürülen Aşkın Şevketoğlu’nu hatırlatarak, “Onu hapsedin, sonum Aşkın gibi olmasın” dedi


UZAKLAŞTIRMA ÇARE DEĞİL: Mahkeme kararı ile kocasının kendisine 100 metre yaklaşmasının yasaklandığını ifade eden Fatma Şah, “Uzaklaştırma çare değil. Aşkın Şevketoğlu için de öyle bir karar alınmıştı işe yaramadı. Benim gibi şiddet görüp korkan daha kaç kadın var Allah bilir” dedi


Eşinden boşanmak istediği için sürekli tehdit edilen ve şiddet gören 23 yaşındaki Fatma Şah, 3 gün önce eşi Onur Şah tarafından şiddete maruz kaldığı için hastanelik oldu. 6 yıldır evli olan Şah çiftinin 5 yaşında bir erkek çocukları var. Kumar alışkanlığı olan Onur Şah’ın ismi sürekli “Şiddet tehdidi”, “Zorla adam kaçırma” ve “Darp, ciddi darp” olaylarına karışarak gündeme geliyor.



Yetkililerden yardım isteyen 23 yaşındaki Fatma Şah, henüz küçük bir çocuğu olduğunu ve onun bir anneye ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Ben oğlumu annesiz büyütmek istemiyorum, Onur Şah yüzünden işimi bile bırakmayı düşünüyorum, insan içine çıkamaz oldum” diye konuştu.


“Aileme hep yalan söyledim”

Evlilikleri boyunca sürekli şiddet gördüğünü söyleyen Fatma Şah,”Son 6 aydır ayrı yaşıyoruz ve evliliğimiz boyunca hep beni tehdit ederek susturdu. Bir keresinde o kadar aşırı dövdü ki burnum yüzüm dağıldı, ailem gördüğü zaman ise hep yalan söyledim, çarptım dedim. Sürekli kumar oynar çift karakterli biri, ne eviyle nede çocuğu ile hiç bir zaman ilgilenmedi” dedi.



“Çocuğum şiddet eğilimli bir çocuk oldu”
Sürekli evde tartışmaya ve kavgalara şahit olan küçük oğlunun ise psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Fatma Şah, “Oğluma şiddet uygulamadı ama evde sürekli kavgalarımıza şahit olan oğlumun psikolojisi darmadağın oldu. Benim oğlum normal sağlıklı bir çocuk gibi davranamıyor, babasını hep beni darp ederken gördüğü için oğlum şiddet yanlısı bir çocuk oldu” dedi.


“Telefona bakmadım diye hastanelik etti”
Özel bir şirkette çalışan 23 yaşındaki Fatma Şah, son 1 aydır eşi Onur Şah tarafından sürekli tehdit ediliyor. 7 Ocak tarihinde telefonuna cevap vermediği için Fatma Şah’ın iş yerine giden Onur Şah şiddet uygulayarak eşini iş yerinden çıkardı. Zorla arabaya bindirip Dikmen’e götürdüğü Fatma Şah’ı öldüresiye döven Onur Şah şikayet üzerine tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı.


Sürekli teminatla serbest kalıyor
Boşanmak istediği halde tehdit aldığı için boşanamayan Fatma Şah, “Her boşanmak istediğimde senide avukatını da öldürürüm diyerek beni tehdit ediyor. Bu kaçıncı suç işleyişi? Sürekli teminata bağlanıp serbest kalıyor. Ben bu adamın serbest kalmasını istemiyorum, cezaevine gönderilsin. Korku içinde yaşamaktan usandım, yalnız kalamıyorum. Beni polislerin önünde bile tehdit eden biri neler yapabilir siz düşünün artık” dedi.


“Aşkın Şevketoğlu’nu hatırlatıyorum”
Geçtiğimiz yıl eşi tarafından sürekli tehdit edilip polisin bilgisinde olmasına rağmen eşi tarafından vurularak öldürülen Aşkın Şevketoğlu’nu hatırlatan 23 yaşındaki genç kadın, “Bıraksın artık benim yakamı ben çocuğumu büyütmek istiyorum. Benim gibi daha kaç kadın var susan, saklayan? Hani koruma emri var mı? Ben korkuyorum bir insan aklına koyduysa yapar, ben 6 yıldır karakterini çözemedim ne yaptığını bilmeyen bir insan.


Çevresine arkadaşlarına çok iyi davranıyor, evinde ailesine ise sürekli şiddet uygulamakta. Şiddet yanlısı bir insan sürekli önce seni sonra kendimi öldürecem deyip duruyor. Yetkililere sesleniyorum ben öldükten sonra, hiç bir şeyin anlamı yoktur. Benim çocuğuma kimse benim gibi bakamaz, anne olamaz ben evladımı kimsesiz bırakmak istemiyorum. Buradan yetkili makamlara Aşkın Şevketoğlu’nu hatırlatıyorum” dedi.


“Tutuklu olduğu halde intikam yemini ediyor”
Avukatını polise göndererek boşanmak istediğini bildirmek istediğini söyleyen Fatma Şah, “Avukatım bu iş daha fazla büyümeden anlaşarak boşanmayı bildirmek için polise gitti. Onur ellerini parçalarcasına duvarları yumruklayarak boşanmak istemediğini söyledi. Bana haber yolladı ‘beni içeriye attırmadan önce düşünecekti’ diyerek. Poliste tutuklu olduğu süre içersinde bile benim huzurum yok sürekli birileri ile bana haber yollayıp duruyor beni pişman edeceğine dair intikam yemini ediyor” dedi.


Polisten 100 metre uyarısı
3 günlük tutukluluk süresinin ardından dün yeniden teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı. Yeniden avukatı eşliğinde polise giderek şikayetçi olan 23 yaşındaki genç kadın eşinin kendisinden uzak durmasını talebinde bulundu. Lefkoşa Polis Müdürlüğü Fatma Şah’ın yapmış olduğu koruma talebinin ardından zanlı Onur Şah’ın eşinin evine, iş yerine ve olduğu hiç bir yere 100 metre yaklaşmasını yasakladı.



HAVADİS