Mavi Marmara’da 9 kişinin ölümüne neden olmaktan yargılanan dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin, Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi’ye, yargılandıklarına ilişkin tebligatın duruşma gün ve saatini bildiren yazıların tercümesinin henüz yapılmamış olması nedeniyle hiç gönderilmediği ortaya çıktı.

Sanıkların tutuklanmasına ilişkin talebi, resmi bildirim yapıldıktan sonra değerlendirilmesine karar verildi.

İstanbul 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün de devam eden davada mağdur ve müştekilerin ifadelerine başvuruldu. Mahkemenin talebi üzerine sanıklar için İstanbul Barosu’ndan atanan avukatlar, sanıklara tebligat ulaşana kadar yargılamanın durdurulmasını istedi.

Mahkeme heyeti sanıklara diplomatik yollardan tebligat yapılması için gerekli işlemlerin başladığını belirterek bu talebi reddetti.


YAZIŞMALAR İNGİLİZCE YAPILACAK

İddianamenin bir sureti ile duruşmanın gün ve saatini bildiren tebligatın İngilizce’ye çevrildikten sonra İsrail’e gönderilmesine karar verildi. Mahkeme heyeti sanıkların tutuklanmasına ilişkin talebi ise, sanıkların resmi olarak davadan haberdar oldukları anlaşıldıktan sonra değerlendirilmesine hükmetti. Duruşma ertelendi.