Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, vefatının üçüncü yıldönümünde Ankara’da Gazeteciler Cemiyeti ile Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikle anıldı.

Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gazeteciler Cemiyeti Lokali’ndeki etkinliğe KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut da katıldı.

Anma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinlikte, Rauf Denktaş’ın kendi sesinden “İki Bayrak” şiiri de dinletildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Rauf Denktaş’ın tüm dünyada takdir edilen bir devlet adamı olduğunu vurgulayarak “Ölümüne tanıklık ettiğimiz son Türk kahramanını saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.

KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut da açılış konuşmasında, Denktaş ile olan anılarını anlattı.

Etkinliğe konuşmacı olarak Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Ankara Büyükelçisi ve Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ahmet Zeki Bulunç ve Gazeteciler Cemiyeti Özgürlük İçin Basın Proje Koordinatörü Yusuf Kanlı katıldı.