CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bana yapılan saldırı, Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış saldırıdır." dedi.

Kılıçdaroğlu, Çubuk'taki şehit cenazesinde kendisine yapılan saldırının ardından geldiği CHP Genel Merkezi'nde, Ankara'da bulunan MYK üyeleriyle görüştü..Daha sonra parti önünde toplanan vatandaşlara, otobüs üzerinden hitap eden Kılıçdaroğlu, "Bana yapılan saldırı, Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne yapılmış saldırıdır." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, bu ülkede görüşü, inancı, kimliği ne olursa olsun 82 milyonu kucaklayan bir genel başkan olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Ayrıca hiç kimse unutmasın, hiç kimse... Ben kuruluşun, kurtuluşun partisi olan, CHP'nin Genel Başkanıyım. Hiç kimse unutmasın; Kuvayımilliyecilerin partisi, CHP'nin Genel Başkanıyım. Hiç kimse unutmasın; 82 milyonu kucaklayan bir partinin genel başkanıyım. Şavşat'tan Ardanuç'a giderken PKK terör örgütünün saldırısına uğramıştım. Aynı saldırının benzerini bugün yaşadım. Onlar sanıyorlar ki CHP'nin Genel Başkanı biz saldırınca geri adım atacak. Bir milim geri adım atmayacağım, bir milim. Bu ülkenin dirliğini ve bütünlüğünü savunuyoruz. Bu ülkenin çakıl taşını bir kişiye feda etmem, vermem. Eğer bu ülke için canını feda edecek birisi varsa onun adı Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Şehitler bizim şehitlerimiz, bizim onurumuzdur."

Şehitleri sonsuzluğa uğurlarken herkesin yüreğinde bir acı duyduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Şehitliğin yüce bir mertebe olduğunu hepimiz çok iyi biliriz ama benim şehit cenazesine gitmemi istemiyorlar. Ne için istemiyorlar? 'Baskı kuracağız, tehdit edeceğiz, saldıracağız Kemal Kılıçdaroğlu şehit cenazelerine katılmasın.' Katılacağım, sonuna kadar katılacağım. O şehitler 82 milyonun şehididir."

BUNLARIN HİÇBİRİSİ GERÇEK ANLAMDA SAMİMİ MÜSLÜMAN DEĞİL

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Şehit ailesinin üzüntüsü bizim de üzüntümüzdür. Saldıranların şehide de namaza da inanca da saygısı yoktur. Bunların hiçbirisi gerçek anlamda samimi Müslüman da değil. Şehidin cenazesine katıldık, namaz kıldırmadılar. Bu ülkenin vicdanı sormayacak mı, siz namazdan, şehitten ne istiyorsunuz? Saldıranlara söylemek isterim, asla unutmasınlar ben bir Mehmetçik babasıyım, onlar gibi değilim, onlar gibi olmadım. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Bu, bizim şiarımızdır. Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da, Afrin'de şehitlerimiz var bizim. Biz, hiçbir zaman şehitler arasında bir ayrımcılık yapmadık.

Şehit şehittir, başımızın üstünde yeri vardır ve şehit 82 milyonun onurudur ve gururumuzdur. Biz, böyle biliriz, böyle anlarız, böyle düşünürüz ve böyle davranırız biz. Bizim hedefimiz, ilkemiz budur. Biz bu ülkeyi nasıl kurduk, nasıl inşa ettik? Bu ülkenin temellerinde, harcında on binlerce, yüz binlerce şehidimizin acısı, kanı, gözyaşı vardır. Siz, hangi yüzle bir şehit cenazesini kıldırmıyorsunuz? Dönüp hep beraber sormak zorudayız."

"DIŞARIDAN GELENLERİN TEZGAHI"

"Ben saldırıya uğradım diye asla üzülmedim çünkü hakkı, hukuku ve adaleti savunanlar, tarihin her döneminde saldırıya uğramışlardır ama biz ne olursa olsun, feriştahları da gelse hakkı, hukuku ve adaleti sonuna kadar savunacağız." diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Beni üzen şehide yapılan saygısızlıktır. Şehidin cenaze namazı bile doğru dürüst yerine getirilmedi, namazı kılınmadı. Beni üzen budur. Baba, anne, yakınlar, köylü acılı. O köyde oturanların hiçbirisinin kabahatı ve kusuru yoktur. Dışarıdan gelenlerin tezgahıdır bu ama bu tezgahlar bizi yıldıramaz ne yaparlarsa yapsınlar. Bir şeyi daha söylemek isterim, benim için darağaçları kurdular, benim için her türlü tehdidi yaptılar, şunu yaptılar, bunu yaptılar, 82 milyon vatandaşıma söz veriyorum, bir canım var, bu ülkenin bekası, huzuru, kalkınması için, bu ülkede bütün çocukların mutlu olması için bir can gerekiyorsa, o canı vermeye hazırım. Hiçbir saldırı bizi yıldıramaz. Biz, bu ülkeyi büyütmek zorundayız. Bu saldırının sebebi ne biliyor musunuz? İlk kez CHP, bu ülkede barışın, huzurun egemen olması için mücadele etti, ilk kez çok farklı siyasi görüşü olan insanlar bir araya geldiler ülkenin birliği ve bütünlüğü için. Bundan rahatsızlık duyuyorlar, bu rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. 'Acaba biz saldırırsak, Kılıçdaroğlu bundan vazgeçer mi?' diye düşünüyorlar. Ne yapasanız yapın, asla vazgeçmeyeceğiz."

Birlikte mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse unutmasın bu ülkeye baharı getireceğiz. Söz veriyorum, ülkenin her karışında bahar olacak."

"YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN ATATÜRK"

"Baharı getireceğiz" dediğinde, "Ne baharı, olamaz, yapamazsın" dendiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki insanlara, onların hoşgörüsüne, ferasetine güvendiğini vurguladı.

Türkiye'de herkesin huzur içinde yaşamasını, her çocuğun mutlu olmasını, her evde huzurun ve bereketin bulunmasını, her gencin iş sahibi olmasını istediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, alınterinin, emeğin yüceliğini bildiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundaki ve kurtuluşundaki değerlere sahip çıkacaklarının altını çizerek, "Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk." dedi.