Karım İlk Günden Beri Beni Dövüyor

Toplumun kanayan yarası olan ve yasalar, şiddet karşıtı kampanyalar, panik butonu, uzaklaştırma kararları, polis koruması gibi önlemlerle engellenmeye çalışılan aile içi şiddetin hedefi bu kez, alışılmışın aksine bir erkek oldu. Habertürk'ten Cemal Doğan'ın haberine göre eşini kanserden kaybeden iki çocuk babası Hasan Y., ikinci evliliğinde aile içi şiddete uğradı. Y. çiftini karakollara ve mahkemelere düşüren olay Hasan Y.’nin kansere yenik düşerek yaşamını yitiren eşinin ardından, kendisi gibi dul olan bir çocuk annesi Filiz Y. ile tanışmasıyla başladı. Çift, geçen yıl nisan ayında evlendi.

İLK GÜNDEN ŞİDDET

Mahkeme tutanaklarına da yansıyan iddiaya göre; Hasan Y. evliliğinin ilk gününden itibaren eşinden şiddet görmeye başladı. Filiz Y.’nin sözlü şiddeti, bir süre sonra fiziki şiddete dönüştü. Evliliğin 6. ayında da çift şiddetli bir tartışma yaşadı. Filiz Y. hakaretler savurduğu eşinin üzerine yürüyerek elindeki yağ şişesini başında patlattı. Hasan Y. başına aldığı şişe darbesinin şokunu ve acısını yaşarken, eşi yüzünü de tırmaladı. Hasan Y., bunun üzerine aile içi şiddet mağduru olduğunu belirterek eşinden boşanmak üzere mahkemeye başvurdu.

Avukat Arzu Demir müvekkili Hasan Y.’nin maruz kaldığı şiddet olaylarını içeren dilekçeyi Ankara 5. Aile Mahkemesi’ne sundu, çiftin evliliklerinin artık “çekilmez” olduğunu savundu. Avukat Demir, Filiz Y.’nin halen kocasıyla aynı evde oturduğunu belirterek kadının evden uzaklaştırılmasını da talep etti. Mahkeme, “potansiyel tehlike” görerek uzaklaştırma talebini kabul etti. Filiz Y.’nin, 6 ay süreyle Hasan Y.’nin evine ve işyerine yaklaşmamasına hükmetti. Bu arada avukat boşanma dosyasında, Filiz Y.’nin de babası tarafından bıçaklandığı ve aile yapısı itibarıyla şiddete yatkın olduğu iddiasına yer verdi.

POLİS ZORUYLA


Ancak Filiz Y., mahkemenin verdiği “uzaklaştırma” kararına rağmen evi terk etmedi. Bunun üzerine polis, eve gelerek kadını zorla evden çıkartarak uzaklaştırdı. Şimdi çift boşanma davasının ilk duruşmasını bekliyor.