Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda konuşma yapıyor.

TC. Başbakanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, üniveriste açılışında anlattığım Rizeli çocukların yoksulluğunun sebebinin CHP olduğunu biliyor.

CHP Genel Başkanı, ne kendi kişisel tarihini ne de CHP'nin tarihini konuşamaz. Zira her ikisinde de Dersim var. Her ikisinde de Dersim'le yüzleşmek zorunda. Zalim CHP ile mazlum Dersim arasında bir tercih yapmak zorunda ama işte bunu yapamıyor. İşte asıl patolojik vaka budur.

CHP Genel Başkanı, Dersim'le CHP arasında bir reddi miras tercihi yapmak zorunda kalmış ve Dersim'i reddetmiştir, onun üzerine örtmüştür, onu unutmuştur ama onunla da devamlı geçinmektedir.

CHP Genel Başkanı, Seyit Rıza’nın izinden gitmek yerine işbirlikçilerle Dersim’in üzerini örtmeyi tercih etmiştir. Biz böyle bir köksüzlük içinde değiliz.

CHP’nin tek parti döneminde sadece İstanbul’da yüzlerce cami yıkıldı. Yüzlerce tarihi eser tahrip edildi. İstanbul Belediye Başkanı olduğum dönemde 3 emsalin üzerine çıkılamayacağı talimatını verdim, öyle oldu.

Sağcı ve muhafazakar partiler tarafından da bu yıkımları yaşadık. Yol açmak bahanesiyle tarih yok edildi. Biz Taksim’de olduğu gibi yıkılan tarihi yeniden ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Taksim’de ilk karşımıza çıkan CHP ve CHP zihniyeti oldu. Ne yazarsanız yazın, Taksim tarihi tekrar tarihi ve ruhuyla buluşturuyoruz, buluşturacağız. 15 milyonluk kentin meydanı yok.

BDP Genel Başkanı, bölücü başının heykelini dikeceklerini söyledi. Bunlar sadece böyle beton dökerler. Kalp taştan olunca ruh da böyle beton hayali görür. Bunların aklı sadece heykel dikmeye yetiyor. BDP, doğunun CHP’si olma yolunda. Heykel olayına da girdiler fark tamamen ortadan kalktı. Bu millet, yeni bir CHP zihniyetine, faşizm dalgasına izin vermez. Heykel değil, bu topraklarda kaide bulamazlar."