Nüfus İstatistikleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan araştırmaya göre;


en çok kullanılan kadın isimleri arasında Fatma, Ayşe Emine yer alırken

en çok rağbet gören erkek isimleri ise Mehmet, Mustafa, Ahmet.


Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden derlenilen bilgiye göre, nüfus kütüklerine kayıtlı en çok kullanılan 20 kadın ismi şöyle sıralandı:


Fatma, Ayşe, Emine, Hatice, Zeynep, Elif, Meryem, Şerife, Sultan, Zehra, Hanife, Merve, Havva, Zeliha, Fadime, Esra, Özlem, Hacer, Yasemin ve Hülya”.


‘Mehmet, Mustafa ve Ahmet’in ilk üç sırada geldiği erkek isim listesinde ise “Ali, Hüseyin, Hasan, İbrahim, İsmail, Osman, Yusuf, Murat, Ömer, Ramazan, Halil, Süleyman, Abdullah, Mahmut, Recep, Salih, Fatih” isimleri yer aldı.


EN ÇOK ‘YILMAZ’ SOYADINI KULLANIYORUZ

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü istatistiklerine göre en çok kullanılan soyadları listesinde ise

Yılmaz, Kaya, Demir, Şahin ve Çelik ilk 5 sırada yer aldı.


En çok kullanılan diğer soyadlar ise şöyle sıralandı: “Yıldız, Yıldırım, Öztürk, Aydın, Özdemir, Arslan, Doğan, Kılıç, Aslan, Çetin, Kara, Koç, Kurt, Özkan ve Şimşek.”


ADANA, İSTANBUL, ANKARA’DA FATMA, ISPARTA’DA AYŞE ÇOK

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerinde illere göre en çok kullanılan erkek ve kadın isimleri de yer aldı.

Buna göre, İstanbul, Adana, Ankara başta olmak üzere birçok ilde en çok kullanılan kadın ismi Fatma olurken Isparta’da en çok rağbet gören kadın ismi Ayşe oldu.

Yine Türkiye’nin büyük bölümünde ‘Mehmet’ ismi en çok tercih edilen ad olurken Giresun ve Gümüşhane’de ‘Mustafa’ ismi en çok kullanılan isim olarak istatistiklerdeki yerini aldı.

Öte yandan 2000 ile 2011 yılları arasında dünyaya gelen çocukların burç istatistiği de açıklandı. Buna göre; 11 yılda Türkiye’de 1 milyon 569 bin 25 çocuk oğlak burcuyla, 1 milyon 491 bin 724 aslan ve 1 milyon 438 bin 797 yengeç burcu olarak dünyaya geldi.