YAĞIŞIN YARIN DA DEVAM ETMESİ BEKLENİYOR

SABAH SAATLERİNDEN BU YANA ETKİSİNİ SÜRDÜREN KAR, AKŞAM SAATLERİNDE KÖPRÜLERDE TRAFİK YOĞUNLUĞUNA NEDEN OLDU

İstanbul'da gün boyu etkili olan kar yağışının yarın da devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İstanbul'da bugün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, yarın da karayel ile birlikte devam edecek. Yağışın Anadolu yakasında etkili olacağı tahmin ediliyor.

Bu arada, Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki (AKOM) ekranlara yansıyan duruma göre, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet (FSM) köprülerinde Avrupa yakasından Asya yakasına geçişlerde trafik yoğunluğu gözlenirken, Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişlerde trafik akıcı.

Yağışın yüksek kesimlerde devam ettiği kentte, ana arterlerde ise herhangi bir trafik yoğunluğu görülmüyor.
     
ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİME ARA

Yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime, Maltepe Üniversitesi'nde 2, Fatih Üniversitesi'nde 1, Galatasaray Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda ise bugün ve yarın ara verildi. 

Marmara Üniversitesi'nde eğitime 8-9 Ocak'ta ara verildi. Bu tarihlerde yapılması planlanan ''Lisansüstü Programlara Mesleki Bilgi Değerlendirmesi ve Mülakat'' sınavları, 10-11 Ocak'a ertelendi.

İstanbul Kültür Üniversitesi'nde de 8-9 Ocak'ta yapılması planlanan yarıyıl final sınavlarının, 14-15 Ocak'a ertelendiği bildirildi.

TÜRK HAVA YOLLARI, YARIN YAPILMASI PLANLANAN 49 SEFERİNİ İPTAL ETTİ 
     

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Türk Hava Yolları (THY), yarın yapılması planlanan bazı yurt içi ve yurt dışı seferlerini iptal etti.

Kentte devam eden kar yağışı, hava ulaşımını aksattı. Atatürk Havalimanı'na inemeyen bazı uçaklar, başka illere yönlendirildi. 

British Airways'in Londra-İstanbul ve KLM Hollanda Kraliyet Havayolları'nın Amsterdam-İstanbul seferini yapan yolcu uçakları, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na indi. 

Olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün 35 seferini gerçekleştiremeyen THY, yarın yapılması planlanan yurt içi ve yurt dışı 49 seferini de iptal etti. 

THY, yolcularını, uçuş planlarını yapmadan önce 444 0 849 numaralı çağrı merkezini arayarak bilgi almaları konusunda uyardı.