THY'nin Şanghay- İstanbul seferini yapan uçağı Hazar Denizi üzerindeyken kabin basıncının düşmesi nedeniyle İstanbul Atatürk Havalimanı yerine Ankara Esenboğa Havalimanı'na zorunlu olarak indi.
* Yolcular 20 dakika süreyle oksijen maskesiyle yolculuk yaptı.
Bu sırada bir kabin memurunun ağlaması yolcuların endişelerini artırdı.

Türk Hava Yolları (THY)'den alınan bilgiye göre içinde 272 yolcusu bulunan TC- JJK kuyruk tescilli, Boeing 777 tipi ‘Akdeniz ‘ adlı uçağın Hazar Denizi üzerindeyken kabin içi basıncı düştü.

Oksijen maskeleri bu durum üzerine otomatik olarak açıldı yolcular kabin görevlilerinin kontrolunda maskeleri taktılar. Pilot yolculara uçağın teknik arıza nedeniyle Ankara’ya ineceği bilgisini verdi. 20 dakika süreyle yolcular maskelerle yolculuk yaptı. Uçak normal oksijenin alınabildiği irtifaya inince maskeler çıkartıldı. Uçak daha sonra Ankara Esenboğa Havalimanı’na zorunlu olarak indi.

Burada özellikle kulaklarından rahatsızlık geçiren yolculara sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi. Yolcular için İstanbul’dan Airbus 320 tipi bir uçak gönderildi.

Yolculardan 162’si bu uçakla saat 09.40’da İstanbul’a getirildi. Geri kalan 100 yolcu ise Ankara- İstanbul seferini yapan uçakların tipleri büyütülerek iki uçağa bölündü. Kalan yolcular da bu uçaklarla İstanbul’a getirildi. Basınç düşmesi arızası yapan ‘Akdeniz adlı uçak ise boş olarak ve alçaktan uçuş yaparak Ankara’dan İstanbul’a getirildi.


"PİLOT HERKESİ TESELLİ EDİYORDU"

Şanghay’da çalışan ve yıllık izin nedeniyle İstanbul’a gelen Şanlıurfalı Müslüm Güneş, “ Gayet güzel geliyorduk. Hostesler yemekleri dağıtıyordu. Başımızın üstündeki maskeler birden açılıp önümüze geldi. Pilot anons etti. Ankara’ya inmemiz gerektiğini söyledi. Başka hiçbir şey olmadı. Pilot herkesi teselli ediyordu. Şunu herkes bilsin bin kere de olsa yine THY’ye binerim" dedi.

"MASKELERLE 20 DAKİKA KADAR GİTTİK"

Bu arada THY’nin Çinli yolcularından Celine Huan ise görevlilerin kendilerine çok iyi baktıklarını söyledi ve kulaklarını göstererek , “ Kulaklarım çok rahatsız oldu" dedi.

Çin’de çalışan Türk yolculardan Hakan Sepetçi ise, “Normalde tabiî ki her insan gibi ilk etapta ufak bir panik yaşadık. Ben uyuyordum. Bir anda kabin içinde basınç düşünce kulaklarımda uğultu başladı. Yukardan hemen maskeler düştü. Kabin görevlileri bizlere uçak içinde basıncın farklılaştığını söylediler. Maskeleri takmamızı istediler. Biz maskeleri taktık. Kaptan bize Ankara’ya iniş yapacağımızı söyledi. Maskelerle 20 dakika kadar gittik. Bu arada uçak Ankara’ya gidiyordu. Uçak irtifa düşürmüş ve basınç ta normali dönmüştü. 20 dakika da böyle gittikten sonra 05.30 civarında Ankara’ya indik. Saat 08.30 gibi de Ankara’dan ayrıldık. Burada rahatsız olan arkadaşlara sağlık görevlileri müdahale ettiler. Daha sonra başka bir uçakla İstanbul’a geldik" ifadesini kullandı.