İZMİR’de 3 yıl önce 3′üncü kattan kendini boşluğa bırakıp yaralı kurtulan, ancak sakat kalan 24 yaşındaki A.A, bu kez bir otelin 5′inci katının balkonundan atladı. Otelin giriş kapısının üzerindeki camlı tentenin üzerine düşen A.A, hayatını kaybetti.


A.A ilk olarak, Karataş Semti Mithatpaşa Caddesi 326 sokak 14 numaradaki apartmanda, 27 Ocak 2010 tarihinde, erkek arkadaşı ile yaşadığı tartışmanın ardından, kendini üçüncü kattan boşluğa bıraktı. Kameralarca görüntülen o anların ardından hastaneye kaldırılan A.A’ın sağ bacağında kalıcı hasar meydana geldi. Hastanedeki tedavisi tamamlanan A.A, itfaiye görevlileri hakkında, olay anında yavaş davrandıkları ve hava yastığını geç açtıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu, ancak dava açılmasına yer olmadığına karar verildi.


LÜKS OTELDE
A.A, aradan geçen 3 yılın ardından yine aynı şeyi yaptı. Yakınlarının erkek arkadaşı ile ayrıldığı için bunalımda olduğunu belirttiği A.A, taksiyle, Alsancak’ta, Gaziosmanpaşa Bulvarı’ndaki bir otele geldi. Bir şişe viski sipariş eden A.A, 5′inci kattaki odasında bir süre vakit geçirdi. Saat 05.00 sıralarında odanın balkonuna çıkan A.An, kendini boşluğa bıraktı. Otelin giriş kapısının üzeride bulunan camlı tentenin üzerine düşen A.A’ı kanlar içinde gören güvenlik görevlileri durumu, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen acil yardım ekiplerinin yaptığı kontrolde, A.A’ın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Otele çağrılan bir yakını A.A’ı teşhis etti. Yapılan incelemenin ardından A.A’ın cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.


SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Yakınları, A.A’ın erkek arkadaşından ayrıldığı için bir süredir bunalımda olduğunu ileri sürdü. Odada yapılan araştırmada herhangi bir intihar notuna rastlanmadığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Öte yandan, Ayşegül A.A’ın iki yıl önce alkollü kullandığı otomobille yaşlı bir çifte çarparak yaralanmalarına neden olduğu iddiasıyla 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığı, temyize giden dosyayı inceleyen Yargıtay’ın cezanın fazla olduğunu belirterek, kararı bozduğu öğrenildi. Yargıtay’ın bozma kararının ardından, duruşma için önümüzdeki 11 Şubat’a gün verildiği belirtildi.


A.A’ ın sosyal paylaşım sitesi Facebook’ daki sayfasında intiharından önce “Bazen 3′ üncü kat yetmez, en güzeli 6 ‘ncı kat ” diye yazdığı ortaya çıktı.