CHP'de Kurultay tarihi gelip çatarken partiye yakınlığı ile bilinen SONAR araştırma şirketi kurultayı konu alan anketini yayınladı.

CHP'ye oy veren seçmenlerle yüz yüze yapılan anket nüfus yoğunluğu fazla olan 15 ilde toplamda 10.500 kişi ile görüşülerek gerçekleştirildi. CHP'nin mevcut Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce'nin yarışacağı kurultayın nabzını tutan SONAR CHP'li seçmenler nezdinde hangi adayın daha şanslı olduğunu sorguladı.

SONAR'A GÖRE CHP SEÇMENİ MUHARREM İNCE DEDİ!

15 ilde yapılan anketin ortaya koyduğu sonuçlara göre CHP seçmeni kurultay öncesi Muharrem İnce'nin Genel Başkan olmasını istiyor. 15 ildeki sonuçları 9'unda önde çıkan İnce özellikle büyük şehirlerde Kılıçdaroğlu'nu geride bıraktı.

ÜÇ BÜYÜK ŞEHİRDE MUHARREM İNCE SÜRPRİZİ!

SONAR'ın anketinde en dikkat çeken veri İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir'deki sonuçlar oldu. CHP'li seçmen nezdinde büyük şehirlerde İnce'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde olduğu görüldü. Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye üstünlük sağladığı metropoller ise Adana ve Mersin oldu.

CHP'Lİ KÜRT SEÇMEN KILIÇDAROĞLU DİYOR!

Anketin dikkat çeken bir diğer sonucu ise Diyarbakır ve Urfa gibi Kürt illerinde yaşayan CHP'li seçmenlerin ezici bir oranda Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermesi oldu. Sonar'ın ortaya koyduğu sonuçlara göre Muharrem İnce, Kürt seçmen açısından henüz bir alternatif değil.