Gaziantep'teki bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların cenaze törenine katılmak üzere Gaziantep'e gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önemli açıklamalarda bulundu.


Gaziantep'teki cenaze törenine katılmak üzere şehire gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaptığı açıklamada çok açık net mesajlar verdi. 

Gül yaptığı açıklamasında; "Bu saldırıyı yapanlar insanlıktan nasibini almamış kişilerdir" dedi. Gül'ün yaptığı açıklamada en göze çarpan mesaj ise 'Terörle, teröristlerle, PKK ile ve ona destek verenlerle insanlarımızın bir an önce arasına mesafe koyması gerekir ki bu adım terörle mücadelede atılacak en önemli adımdır' dedi. İşte Cumhurbaşkanı Gül'ün yaptığı açıklama;

"İnsanlıktan nasibini almamış insanların organizeli bir şekilde yaptığı terör olayıdır. Önce hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. ailelerine başsağlığı diliyorum. Hepimizin böyle günlerde sapasağlam durmamız gerekiyor. Teröre, terör örgütüne en iyi cevap millet olarak hep beraber hangi farklılıkta olursak olalım böyle bir olay karşısında hepimizin saf saf kol kola olmamız ve dimdik terör olayına karşı bir cephe olmamızdan geçer. Biraz önce Vali Bey'den çok daha detaylı bilgi aldım. Bu işe karıştığı tahmin edilen insanlar toplanmış vaziyette gözaltına alınmış vaziyette. Bunlarla ilgili her türlü araştırmalar yapılacak ve bu işin içinde gerçekten olup olmadığı delillerle ispatlandıktan sonra da duyurular yapılacaktır. Bildiğniz gibi terörle mücadele kolay değil uzun soluklu bir mücadeledir.

GÖZALTINA ALINANLARIN SİCİLLERİ KABARIK

Terör örgütüne, terörle ilişkili olan herkesin çok kesin mesafe koyması gerekir bütün vatandaşlara özellikle bunu hatırlatmak istiyorum. Özellikle de Doğu Güneydoğu'daki bütün vatandaşlarıma, vatandaşlarımız nereli olursa olsun ister Türk ister Kürt kökenli olsun. Herkesin teröre karışanlara karşı çok kesin tavır koyması gerekir. Bayram günü bu cinayetleri işleyenlere çok açık net tavır koyması terörü durdurmak yolundaki en büyük adım olacaktır. Tekrar herkese başsağlığı diliyorum. Onların sicili buna benzer olaylarla ilgili sicili kabarıktır"