Projelerini Milliyet’e anlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 19 kişilik uçaklarla iki şehrin arasını 20 dakikaya düşürdüklerini, deniz otobüsü seferleriyle de hem havadan hem karadan iki kenti birleştireceklerini söyledi.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi başlattığı iki proje ile İstanbul’a hem havadan hem denizden bağlantı kuracak. Deniz uçağı ile Gemlik’ten İstanbul’a 20 dakikada ulaşılabilecek. Bu ay başlayacak deniz otobüsü seferleriyle ise günde bin kişiye hizmet verilmesi planlanıyor.


Yeni projelerini Milliyet’e anlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçen yıl 1 milyar TL’lik yatırım yaptıklarını belirterek, “Bursa ile İstanbul’u daha da yakınlaştırmayı amaçladık. 320-400 yolcu kapasiteli Hüdavendigar, Yıldırım Beyazıt ve Nilüfer Hatun gemileriyle 20 gün içinde seferler başlayacak. Tam bilet 18 TL, öğrenci bileti ise 14 TL olacak” dedi. Altıntepe, hava yolu projesi ile ilgili olarak da şunları aktardı:


En uzun teleferik
Başkan Altepe ayrıca, 4 bin 600 metrelik Bursa teleferik hattının kapasitesinin 12 kat artırıldığını da kaydederek, “Teleferikler Bursa’daki istasyondan Oteller Bölgesi’ne 22 dakikada ulaşacak. Bu hat 8,84 kilometreyle dünyanın en uzun hatlı teleferiği olma özelliğine sahip. Mevcut yolcu kapasitesinin 12 katına çıkarılacağı yeni sistemde 8’er kişi kapasiteli 175 gondol tipi kabinle, sıra bekleme derdi de önlenmiş olacak” diye konuştu. Altepe, özellikle Bursasporluların merakla beklediği stadyum konusunda da şu bilgileri verdi:


207 engelli koltuğu

“Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadyum, yaklaşık 180 bin metrekarelik inşaat alanıyla bu dönem hayata geçirilen en büyük tesis olma özelliği taşıyor. Yeni stadyumla Bursaspor’un kalıcı gelirlerinin de artmasını hedefliyoruz. 45 bin seyirci kapasiteli stadyumda 207 engelli koltuğu buluyor. Ayrıca stadyumun çatısı da Bursaspor’un simgesi olan timsah görümünde yapılacak.”