MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılması nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na telgraf göndererek, “geçmiş olsun” diledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün PKK’lılar tarafından kaçırılmasıyla ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na telgraf gönderdi.

MHP lideri Bahçeli, telgrafında “Geçmiş olsun” diledi.

Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural de CHP’ye “geçmiş olsun” diledi.

Olayı, ''üzüntü ve endişe verici'' olarak nitelendiren Vural, ''Bir an önce sağ salim dönmesini bekliyoruz" diye konuştu.

'MECLİS'İ REHİN ALAMAYACAKLAR'
''Terör örgütü egemenliği, demokrasiyi rehin alamayacaktır'' ifadesini kullanan Vural, şöyle devam etti:

''Bu eylemler, terör örgütünün nasıl cüretkar hale geldiğini göstermesi bakımından ibretlik. Hem AKP'yi hem CHP'yi uyarıyoruz; terörle mücadelenin dimdik yanında durmalıyız. Bu milletin iradesini rehin alamayacağını ve bölücü emellerini hazmettiremeyeceğini göstermenin zamanıdır. Bölücü terör örgütü Meclis'i yönlendirmeyecektir.

Terör örgütü, bir millet vekilini rehin almış olabilir ama bu milletin egemenliğin rehin alamayacaktalar, Oslo'yu Meclis'e taşıyamayacaklar. Kaçırma olayının hangi amaca hizmet edeceğini iyi idrak etmeli ve bu konuda TBMM iradesinin PKK terör örgütü tarafından ipotek altına alınamayacağı gösterilmelidir."

'MECLİS'TE YOKUZ'
CHP'nin Meclis'in toplanması için yaptığı çağrıyı gözden geçirmesini isteyen Vural, "Biz terörle mücadelenin yanında yer aldığımızı göstermek amacıyla yarın ki toplantıya katılmıyoruz.''