Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısında oy çokluğu ile kabul edilerek gündeme alınan Akyazı Spor Kompleksinin yapıldığı alana "Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi" isim önerisi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür Komisyonu tarafından da onaylandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edilerek gündeme alınan Akyazı Spor Kompleksinin yapıldığı alana "Recep Tayyip Erdoğan Gençlik ve Spor Kompleksi" isminin verilmesi önerisi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kültür Komisyonu tarafından onaylandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yaptığı toplantıda, Akyazı'da yapılan spor kompleksine 41 bin 500 kişilik stadyumun dışarıda kalacak şekilde öneri kararı olarak, "Recep Tayip Erdoğan Gençlik ve Spor Kompleksi" ismi verilmesini kabul etti.

Belediye Meclisinin Eylül ayı ilk toplantısında Gümrükçüoğlu'nun Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edilen önergesini değerlendiren komisyon, önergeyi oy birliğiyile kabul ederek belediye meclisinin gündemine getirdi.

Büyükşehir Belediye Meclisinde yapılan görüşmenin ardından Akyazı Spor Kompleksine, stadyum kısmı dışındaki alanın, "Recep Tayip Erdoğan Gençlik ve Spor Kompleksi" ismi verilmesi ve alınan öneri kararının Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Spor Genel Müdürlüğüne iletilmesi, oy çokluğuyla kabul edildi.

Gümrükçüoğlu, burada yaptığı konuşmada, TBMM'de hiçbir şehre bir spor kompleksi yapılabilmesi için kanun teklifinin verilip gerçekleştirilmesi yoluna gidilmediğini söyledi.

Yatırımı yapanın da yaptıranın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, "Bu bir kadirşinaslıktır, vefakarlıktır. Stadyumun ismiyle de ilgisi olmayan bir öneri kararıdır. Bu öneri kararı, ilgili bakanlıkça ve genel müdürlükçe değerlendirilir" diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, 2007'den beri Akyazı dolgu alanının TBMM'de Kıyı Kenar Kanununa yapılan geçici ilaveyle dolgusunun spor tesisleri amacıyla önünün açıldığını belirterek, "Daha sonra da geçen üç yılık süre zarfında bir iş ve işlem tesis edilememiştir. Bunların sonucunda o zaman Başbakanımız olan şimdiki Cumhurbaşkanımız bizzat kendisi o konudaki tensipleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının yatırımı tensip ettiler ve yatırımın gerçekleşmesini sağladılar. Bu, Trabzonlunun bir vefası, bir kadirşinaslığıdır" ifadesini kullandı.

 

"BURADA STADYUMA İSİM VERİLMİYOR"

Söz konusu şu veya bu grup değil ülkenin cumhurbaşkanı olduğuna vurgu yapan Gümrükçüoğlu, "Burada alacağımız karar da bir öneri kararından başka bir şey değildir. Kültür Komisyonumuz konuyu enine boyuna konuşmuş, araştırmıştır. Burada stadyuma isim verilmiyor" dedi.

 

Gümrükçüoğlu, söz konusu komplekste Gençlik Spor Bakanlığının, Gençlik Spor İl Müdürlüğünün binalarının bulunduğunu anlatarak, burada alınacak öneri karanının değerlendirilmek üzere Gençlik Hizmetleri Genel müdürlüğü ve Spor Genel Müdürlüğüne iletileceğini kaydetti.

 

Öte yandan, konuşmalar sırasında CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan, mecliste alınan söz konusu karara tepki gösterdi.

Tepki üzerine salonda salonda kısa süreli bir gerginlik yaşandı.