Bitlis kırsalında PKK terör örgütüne yönelik operasyonda 15 terörist öldürüldü, 2 terörist teslim oldu. 2 mağarada çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Şırnak'ın Cudi Dağı'nda süren operasyonlarda da öldürülen terörist sayısı 10'a yükseldi.

Siirt'in Baykan ile Bitlis'in Hizan ilçesi sınırında bulunan Çeltikli köyü kırsalındaki Sehi ormanları mevkiinde dün sabah saat 10.00 sıralarında tespit edilen bir grup PKK'lı ile çatışma çıktı.

Siirt ve Bitlis'ten bölgeye sevk edilen jandarma ve polis özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonda çatışmalar dün gece geç saatlere kadar sürdü. Dün gece en son 8 olarak belirlenen öldürülen PKK'lı sayısının 15'i bulduğu öğrenildi.

Bu sabah saatlerinde çatışmanın olduğu alanda arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 15 PKK'lının cesedi ile 15 adet kaleşnikof otomatik tüfek, bol miktarda teçhizat buldu. Çatışma bölgesinde iki ayrı mağarada yapılan aramada ise bol miktarda lojistik ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.