10 yaşındaki engelli çocuğa tecavüz iddiası

Diyarbakır'da korsan taksicilik yapan bir şahıs 10 yaşındaki özürlü çocuğu evine götürüp tecavüz ettiği iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre olay, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Fatih caddesi 86. sokakta meydana geldi. İddialara göre Bağlar Dört yol mevkiinde korsan taksicilik yapan Serkan K. (35) isimli şahıs M.Ş (10) isimli özürlü çocuğu öğlen saatlerinde kendisine limonata ve simit ısmarlamak maksadıyla evine götürdü.
Bir süre sonra çocuğu sokakta korkmuş vaziyette bulan vatandaşların M.Ş. ile konuşmasının ardından, M.Ş. Serkan K.'nin kendisini eve götürerek tecavüz ettiğini belirtmesi üzerine esnaflar korsan taksicilik yapan Serkan K.'yi dövmeye başladılar.Olayın büyümesi üzerine Serkan K. olay yerinden kaçarken M.Ş. nin babasına ve polise haber verildi.

M.Ş.'nin ilk verdiği ifade doğrultusunda Serkan K. polis tarafından yakalanarak göz altına alınırken olayın meydana geldiği eve kızgın vatandaşların zarar vermemesi için ise polis zırhlı araçlar ile nöbet tutmaya başladı.Çocuğu korkmuş vaziyette bulan Teyfik Fikrek (45) isimli vatandaş olayı şöyle anlattı "Çocuğu korkmuş vaziyette buldum titiriyordu. Sorduk ve bana limonata ve simit alma bahanesi ile eve götürdü ve evde bana tecavüz etti demesi üzerine bende çocuğu alıp taksi durağına gittim. Suratına tükürdüm ve cevredeki vatandaşlar dövmeye başlayınca kaçtı. Şimdi polis tarafından gözaltına alındı" dedi.

Tecavüze uğradığı iddia edilen M.Ş nin babası H.Ş. ise olayı şöyle anlattı "Çocuğu karakola götürdük, Devlet Hastanesine götürdük ve rapor aldı polisler. Ben ömür boyunca şikayetçiyim bu şahıstan. Benim çocuğum özürlüdür, trafik kazası geçirdi ve 10 defa kafadan ameliyat geçirdi benim çocuğum" diye veryansın etti.

Olayla ilgili esnaflar veryansın ederken, yakalanan şahsa gerekli cezanın en ağır şekilde verilmesini istediler.Tecavüz iddiasıyla gözaltına alınan ve bir çocuğu bulunan Serkan K.'nin eşi ise 4 yıl önce kendisini terk ettiği öğrenilirken Tecavüz mağduru küçük çocuk ise karakoldaki ifadesinin alınmasının ardından ailesine teslim ediliği bildirildi.Olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma sürüyor