Her zaman olmasa da stres ve sinir kontrolleri için bir şekilde yardım alınması gerekliliğini vardır.  Genç veya ilerleyen yaşlarda olabilir bunun hiç bir sakıncası yoktur. Hatta yardım kişileri iyileştirdiğini gibi huzur ve mutluluğunun çerçevesini oluşturur.

“Yaşam koçluğu, (life coaching) bir koçluk sanatı olup, insanların kendi kendilerini güçlendirmelerine yol açan beceriler ve tutumlar geliştirerek kişisel hedefleri tanımlamalarına ve elde etmelerine yardımcı olma sürecidir. Yaşam koçluğu, iş-yaşam dengesi ve kariyer değişikliği gibi konularla ilgilenir ve genellikle işyeri ortamı dışında gerçekleşir.

Yaşam koçu bireyin mevcut yaşamına odaklanmasına yardımcı olur, gerekli düzeltmeleri yapar ve kişisel ve profesyonel yaşamlarında olumlu hedefler gerçekleştirerek ilerlemelerine yardımcı olur. Kişinin yaşamında büyük bir geçiş aşamasından geçip geçmediği ya da sadece belirli bir hedefe ulaşmak için motivasyona ve cesaretlendirmeye ihtiyaç duyup duymadığı, bir yaşam koçu çok değerli bir profesyonel danışman olabilir.İnsanların  yaşamlarında olumlu değişiklikler keşfetmelerine ve başlatmalarına yardımcı olmak için gereken soruları, çerçeveyi, alıştırmaları ve hesap verebilirliği sağlar.” Konusu da kişiler tarafından değerlendirilmelidir. Bu konu çok dikkatimi çektiği için  geçen yıl internet üzerinden yazıldığım kursu bitirerek yaşam koçluğu üzerine olan eğitimimi de mevcut eğitimim üzerine eklerken bağımlılık terapisi üzerine de sertifika aldım. Eğitimin her yaşta gerekli olduğuna inanıyorum ve bu konuda faydalı kurslara katılması için çevremi aydınlatmaya ve teşvik etmeye çalışıyorum. Meslek hayatımız içerisinde laboratuvar olsun, çalıştığımız ortam olsun birçok değişik kimlikleri tanıyoruz. Davranış şekillerinden ihtiyaçları olan desteği biraz konuştuktan sonra anlayabiliyoruz. Demek ki yaşamda davranışlar önemlidir. Etki ve tepkide dikkat kaçınılmazdır. Alınacak kararlarda doğru yöntemlerde buluşmak ayrı bir yetenek olduğu kadar gerekli iradenin ortaya konmasıdır. Sosyal medya da belirli bir yaşta rehabilite olmak, sosyalleşmek, tanış olduğunuz kişiler ile iletişim kurmak kişilerin ruh hallerine doğrudan etkili olmaktadır. Etkinin ise kişide oluşturduğu duygular stresi önleyebiliyorsa ne mutlu onlara diyebiliriz. Sosyal Medyada ima yolu ile göndermelerin yapan kişinin sağlık durumunda ilerleyen zamanlarda yapacağı zararlı düşünce tarzının sağlıklı düşünmede problem yarattığı unutulmadan kişilerin eğer birisi ile ters düştüğü taraf varsa doğrudan yüz yüze konuşması en doğru hareket ve davranış şekli olur. Unutmayın ki en iyi yaşam koçunuz istedikten sonra kendinizdir. Aynen geçenlerde şahsi Facebook hesabımdan paylaştığım gibi ... Ve insanlar tercihleri ile kendi kaderlerini imzalar...