Modernleşen dünyamızda çağımızın en büyük alışkanlığı akıllı telefonlarımız. Ayrılmaz parçamız ve bir arıza durumunda hayatımızı etkileyen mağduryetleri beraberinde getiren hastalık. İşte o mağdurlardan birisi de ben oldum gerçeği telefonum bozulduğu için bu durum ile bir nevi yüzleştim . Telefon ekranım dondu ve açılmadı evde başka yedek telefonum olmadığı bi tarafa alışkanlık bu ya sadece 3-5 arkadaşımın telefonu aklımda kalan ve bütün çevrem ile ilişkim 24 saatliğine durmuş vaziyete geldi.

Ayni şekilde  ülkemizde ve  dünyada gelişen  olaylardan habersiz  kalır vaziyete düştüm .  Sosyal medyanın gücüne bir nevi yenildim. Kendi adıma yazacak olursam, eski telefonumda bulunan resimlerimi, yazılarımı yedeklemeliydim. Yedeklemenin önemini bu sayede anladım. Birçok arkadaşımın telefon numarası silindi. Zamanla inşallah tamamlarım.

Telefonumun aniden beni yarı  yolda bırakması bana daha tedbirli olmayi öğretti. Bundan sonra tüm verilerimi yedekleyecek ve telefon numaralarıyla birlikte kaydettigim önemli  notları bir baska yere not edeceğim.

Demek ki tedbir önemli  hem de hayatımızın her alanında. Bu gün Covid_19 vaka sayısı  bu kadar artı ise  bunda bizim ihmalimiz ve tedbirsizliğimizin de büyük etkisi var. Eğer biz maske, mesafe ve hijyen gibi basit önlemleri alaydık ne biz hasta olurduk ne de başkasına bulaşmasına sebep olurduk. Hata kendimizde başkalarını suçlamak  yerine  hatalarımızı  düzeltip bu süreci en az ve ölümsüz vaka sayısı ile atlatmamız gerekiyor.

 Unutulmamalıdır ki salgın tüm dünyadadır ve ikinci dalgasını yaşıyoruz. İlk dalga ülkemizde hafif geçmiştir,  çünkü  her yer kapatıldı ve kısmi sokağa  çıkma yasağı vardı. Fakat bu salgın bir günlük bir olay değil aşı  bulunana kadar  hayatımızda  olacak. Bu yüzden onuna yaşamak  zorunda olduğumuz  için  tedbiri elden bırakmadan yaşamamıza devam etmek zorundayız .

   

O zaman uymamız gereken üç basit kuralı, maske, mesafe ve hijyeni uygularsak maddi manevi herkesi korumuş oluruz. Çünkü toptan kapanma ekonomiyi kötü etkileyecektir. Bir çok insanımızın geçim sıkıntısı başlayacaktır.

Gelecek güzel  günler  bizim elimizdedir Yarının  nasıl olacağı bu gün  ne  yaptığımıza   Bağlıdır. Tercih sizin...