Kıbrıs Manşet’in ‘Bu Nasıl Kitap’ manşetine ilişkin ilgili kitabın eğitim materyalleri geliştirme editörlerinden Prof.Dr. Osman Cankoy bizzat bize ulaşarak haberimizin doğru olmadığını iddia etti.

Sayın Cankoy’un uyarısını dikkate aldık ve cavap hakkını kullandırarak iddiasını dün ön sayfamızdan paylaştık.

Ancak sayın Cankoy, ve kitapta imzası bulunanlar bizden bir de özür dilememizi istedi.

Anlaşılan o ki Prof. Cankoy elindeki kitaba ait PDF dosyalarına güvendi.

İşte sorun da tam burada başladı.

Özür beklentileri içinde olmak yerine öğrenci ve velilerin sesi dinlenseydi, haberimizde paylaştığımız kitap sayfaları incelenseydi ve okullarda dağıtılan kitaplara da göz atılsaydı bu duruma düşülmezdi.

Cankoy’un bizlere gönderdiği söz konusu sorular PDF dosyasındaki gibi olsaydı zaten bu konunun haber değeri olmazdı.

Bizim hatalı olduğunu söylediğimiz sayfa numaraları ile sayın Cankoy’un bize gönderdiği sayfa numaralarına dikkat edin, birbirini tutmuyor.

Daha da açık konuşacak olursak okuma yazma ve dört işlem bilen herkes üzerinde ”Eksik bilgileri bulalım” başlığı altındaki alıştırmaları hatalı soru diye haberleştirmezdi.

Ki bu haber, velilerin ve öğretmenlerin şikayeti üzerine manşetimize taşındı.

Demek ki öğrenci ve velilerin elindeki kitap ile sayın Prof. Cankoy’un PDF metinleri aynı değil.

Piyasaya sürülen kitap hatalı ve bundan uyarılarımıza rağmen sayın Cankoy’un ve diğer yetkililerin hala haberi yok!

Bir yerlerde bir karışıklık ya da ihmal olduğu kesin.

Bu hatanın anlaşılması için okullara dağıtılan kitaplara bakılması gerekiyor.

Piyasaya sürülen kitaptaki hataları kontrol etmek de bizlerden özür dilememizi isteyenlerdir.

Basın olarak biz görevimizi yerine getirdik…

Şimdi sizlere ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na tavsiyemiz öğrencilerden özür dileyerek piyasadaki kitapları dikkatlice incelemeniz ve kitabın yeni baskısında bu hataların düzeltilmesini sağlamanızdır.

Bize gelince, biz sizden özür beklemiyoruz haberimiz sayesinde söz konusu hatadan bu tür sorunları kontrol etmekle yükümlü olan sizlerin ve tabi ki öğrencilerimizin kurtulmuş olması bize yeter.

Bilmem anlatabildik mi!

Öğrencilerin elindeki hatalı kitap sayfası:

Prof. Cankoy elindeki PDF dosyasındaki sayfa:

MERAKLI KÖŞE?

Sadece 20 okul mu?

Yeni Düzen Gazetesi konuyu dün gayet güzel işledi ve bazı gerçekleri yüzümüze çarptı…

Ülkedeki okul sayısı 158 ve bunların 138’i 1974 öncesi yapılmış!

Yani bu habere göre son 45 yılda bu ülkede sadece 20 okul binası yapılmış…

İbretlik bir haberdir bu!

Şimdi başımızı iki elimizin arasına alıp düşünme zamanıdır…

Hele de 1974 nüfusu ve şimdiki nüfusu alt alta yazarak!

Hoş şimdiki nüfusumuzu bile bilmiyoruz ama bir yerlerde ciddi bir eksikliğimiz olduğunu anlarsak ne ala…

Demek ki bu işler 20 Temmuz ve 15 Kasımlarda vatan millet edebiyatı yapmakla olmuyormuş değil mi!

Liseler kime emanet!

Mehmet Çakıcı da sağ olsun var olsun ülke gerçeklerini yüzümüze vurmaya devam ediyor…

Her açıklamasında da ülkedeki uyuşturucu bataklığının ne kadar korkunç boyutlarda olduğunu öğreniyoruz!

Liselerde uyuşturucu kullanımının eskiye nazaran 3 kat arttığını öğrenmek sadece bizi dehşete düşürmüyor gelecek nesillerin de ne gibi tehlikelere maruz kalacağını gösteriyor…

Ne yazık ki liselerimiz halen Allah’a emanet durumda!

Bir çoğunda güvenlik yok, kamera yok, liseli gençlik dışarıdan gelecek olan tehlikelere karşı savunmasız eğitim görüyor…

Pazar günü nöbetçi eczane yok muydu?

Vatandaş uyarısı ve şikayeti…

Geçtiğimiz Pazar günü nöbetçi eczane bulmakta zorlanmışlar!

Hiçbir eczane kapısında da nöbetçi eczaneleri gösteren tabela yokmuş…

Eczacılar Birliği uyudu mu sitem ediyorlar!

İnsan sağlığını yakından ilgilendiren konu umarız ciddi bir şekilde masaya yatırılır ve aksaklık nerede yaşandıysa bir daha tekrar etmesine izin verilmez!

MESAJ KUTUSU

Sayın Nazım ÇAVUŞOĞLU, ilkokul 4’ncü sınıflarda okutulan matematik kitaplarını hazırlayanların elindeki kitap ile öğrencilere verilen kitaplar arasında bir takım çelişkiler var. Tartışmaların son bulması için yetkililerin konuya duyarlılık göstermesi bekleniyor!

Sayın Ersin TATAR, önceki gün öğleden sonra Başbakanlıkta olağanüstü ve geniş katılımlı bir toplantı yapıldığını öğrendik. Çok gizli statüde yapılan toplantının içeriği merak konumu olmuş ki bu yönde soralar gelmeye başladı haberiniz olsun istedik…

Sayın Mustafa AKINCI, size yakın olan bazılarının sosyal medyada paylaşmaya başladığı ve Tayyip Erdoğan’ın resimlerinin de olduğu seçim yayınları hem büyük tepki topluyor hem de yararınıza olmuyor. Bu konuda ipleri elinizden bırakmayın deriz!

Sayın Tüm. Gen. Sezai ÖZTÜRK, KTBK’nde askerlik yapanların aileleri ziyaretler için kendilerine verilen 3 günlük muhaceret izinleri konusunda tepkilerini ortaya koyan mesajlar göndermeye devam ediyor. Konuyla ilgili hükümetle oturup daha esnek bir karar çıkmasını bekliyorlar!

Sayın Tolga ATAKAN, çöken okul binasından sonra gözler şimdi de Ercan’daki yeni bina inşaatına çevrildi. Binanın denetlenmesi için eskisine göre çok daha hassas olunması yönünde hem de devletin kendi içinden ihbarlar yapılıyor…

Sayın Sadık GARDİYANOĞLU, UBP Lefkoşa İlçe Başkanı olarak siyaset ötesi bir icraat gerçekleştirerek Surlariçi’nde yaşayan çocukların spora teşvik edilmesi için yaptığınız çalışmalar gözden kaçmıyor. Tebrik ederiz…

Sayın Faiz SUCUOĞLU, çöken binada çalışma güvenliği açısından derin bir araştırma başlattığını ve olayın üzerine gittiğinizi memnuniyetle öğrendik. Bakalım diğer ilgili bakanlıklar da üzerlerine düşen görevi yeterince yapacaklar mı?

Sayın Bülent DİZDARLI, tam da istifanın eşiğine gelmişken efsanenin yeniden parlamaya başlaması ve alınan sonuçlar nedeniyle bir hayli rahatlamışsınız. Bir de taraftar yeteri desteği verirse zaferler ardı ardına gelir değil mi?

Sayın Olgun AMCAOĞLU, 13. Maaş konusunda tarih verince hem çalışan rahatladı hem de piyasalar. Zira bir kez daha bu konuda bir takım spekülasyonlar yapılmaya başlanmıştı, zamanında bir açıklama oldu…

Sayın Cem DANA, havalar epey serinleyince sabahları dükkanda çorba partilerine başladığınızı duyduk. Çok yakında Lefkoşa’dan kalabalık misafirleriniz olacak malzemeyi şimdiden ayarlayın deriz…

Sayın Günay KİBRİT, tarihin tekerrürden ibaret olduğu bir kez daha kanıtlandı ve bu yıl da engelliler günüde siyasilerden vaatlerden başka elle tutulur bir şey çıkmadı. Politikalarınızı gözden geçirmekte yarar görüyoruz…