SUÇLU BÜROKRAT MAHKEMEYE

Yeni Hükümet hayırlısıyla kuruldu. Kuruluşta imzalanan koalisyon protokolü oldukça iyi maddeler içeriyor.

Tabii bu maddelerin yani öncelikli 22 maddenin kaçta kaçı uygulamaya geçecek bilemeyiz.

Zaman içerisinde takipçisi olacağız ve olumlu her icraatı alkışlayacağımız gibi, olumsuz tüm icraatları da en acımasızca eleştiren yine biz olacağız.

Koalisyon protokolünün en dikkat çekici unsurlarından bir tanesi de müşavirliğin kaldırılacak olması.

Müşavirlik kaldırılacak ancak mevcutların müşavirlik statüsü devam edeceği gibi, yasa değişene kadar yapılacak atamalar ve bu sürede görevden alınacak olanlar bu kapsam dışında kalacak deniyor.

Müşavirler tarafından hep söylenen ve her zaman yapılan en büyük savunma biz çalışmak istiyoruz ancak bize görev vermiyorlar.

Madem gerekçe görev verilmediği için çalışmıyorlar, yeni hükümetin ilk önce yapması gereken,  mevcut  müşavirlere görev vermek olmalı.

Yeni müşavir yaratmamak adına ise eğer görevde olan bir müdür veya müsteşar suç işlemişse yargıya havale edilsin, bir suçu olmayan bürokrat ise sırf başka bir parti tarafından atandı diye görevden alınmasın.

Suç işleyen veya yeni hükümete problem çıkaran bürokrat olursa disiplin suçuyla görevden alınsın ki bundan sonrakilere de örnek olsun.

Bir bürokrat görevini suiistimal ederse görevden alınsın ve müşavirlik hakkı elde etmesin, mevcutlar ise göreve çağrılsın gelmeyen olursa onların da maaşlarından kesinti yapılsın.

Hiç kimsenin devletin zorlukla topladığı vergilerden maaş çekip gezmesi, zamanını başka işlere harcaması kabul edilemez.

Halen müşavir olup özel şirketlerde üst kademe yöneticiliği yapanlar bulunmaktadır. Hükümetin öncelikleri arasına bunları da alması gerekmektedir.

Müşavirlik sorununa neşter vurulması gerekir doğrudur ancak işini hakkıyla yapan bürokratın suçu yoksa görevden alınmasın, alınırsa da suçlu olduğu anlaşılıp yargılansın.

Hükümetimize bu vesileyle başarılar dilerken, protokole koyulan ve hükümet protokolünde de yer alması beklenen taahhütlerin takipçisi olacağımızı da hatırlatırız.