Biz bazen böyle kişliklere KAKAVAN'da diyoruz. 

Bazı insanların görünmeyen yanları vardır. Hani derler ya ne kadar yerden yukarı,  bi o kadar yerden aşağıya. 

Evet tam'da böyle insanlar' dan söz ediyoruz. 

Bu tip insanlar, kendilerini her zaman dahi sanıp etrafındaki insanlara yukarıdan bakan, her şeyi kendilerinin bildiğini, yaptıklarına taktir bekleyen, asla eleştiriye açık olmayan, en yakınlarına bile asla güvenmeyen kişilikler. Kendilerini o kadar çok yüksek yerlerde görüyorlar ki, sanır  ki Allahını yer yüzündeki gölgesidir. 

Soralım;  kendileri ne kadarlarmış?...

Bir özgüven içerisinde yaşam çabaları ile her zaman kendilerini karşısındaki' nin gözünde fresh tutmaya çalışırlar.

* Bir değil iki üniversite bitirmiş..  

*İş yerine müdür olmuş... 

*Her olayın içinde parmağı olsun istiyor... 

*Başı çeken olmayı kendine görev edinmiş... 

*Kendi tammış gibi kalkıp karşısındakine yaşam koçluğu yapması...

Daha bir çok şey sayabiliriz. İşte böyle insanlar kendi çöplerini asla karıştırmazlar. Sizin çöpünüz ile daha çok ilgileniyorlar. Bir  hava,  bir endam,  bir kendini görüp beğenmeleri var ki sanırsınız dokuz köyün  sahibi kendisi. 

Oysa ki hayatları boyu bu insanlar hiç bir  şeyde muvaffak olamamışlardır.  Okumuş ama insan olmaktan yoksun kalmış. İş hayatında basit bir koltuğu kendine makam saymış. 

Arkadaşlık , dostluk ilişkisinden yoksun sadece çıkara dayalı hale getirmiş ilişkilerini. Evliliklerinde  bile başarlı olamamış. Evebeyinlik' te bir sürü noksanlığa sahip bu insanlar,  kalkıp sahte olan hayatlarını hep sizlere zirvede gibi servis ediyorlar. 
 
Hiç insan dönüp şöyle bir  kendine bakmaz mı?... 

Kendimi neye göre beğeniyorum? Beni farklı kılan ne ?...  Karşımdaki insanın benden az neyi olabilir?... Hayatımda eviliklerim'de  dahi başarız olurken, emir verirken aynı zamanda da emir aldığımı biliyorken, yaşadığım hayatın kat vede kat daha iyisini yaşayan onca insan varken. Ben kimden neyi böyle saklıyorum ki?...
 
Var evet var böyle "KAKAVAN"tipler etrafımızda , hayatımızda veya karşımızda.  Hiç de bitmezler bitmeyecekler. Fakat bu zavallıların dev aynasında görmedikleri tek şey asıl karater ve gerçek yüzlerini sizlerin bilmiş olduğudur.

YOLUNUZA KENDİNİ BEĞENENLER İLE DEĞİL, KENDİNİ BİLENLERLE DEVAM ETMENİZ DİLEĞİYLE.. 

KARAKUŞ