Aziz Yıldırım’ın avukatı Abdullah Kaya, verilen arada Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci’nin yanına giderek spikerlerin okuduğu iddianamede yanlışlık bulunduğunu söyledi.
 
Avukatlara verilen iddianamenin 337’inci sayfasında bazı kısımların olmadığını söyleyen Kaya ve bazı avukatlar, bu durumu Başkan Ekinci ile görüştü. Başkan Ekinci ise iddianameyi inceleyerek, “İddianamede yanlışlık yok. Format farkı bulunuyor. Bir iki sayfa eksik çıkmış sanırım.
 
Fiziki olarak mahkemeye gönderilen ıslak imzalı iddianame şu an spikerlerin okuduğu iddianamedir. İddianame doğrudur herhangi bir sıkıntı yoktur” diyerek TRT spikerlerinden iddianamenin okunmasına devam etmesini istedi.

İlk kez iki iddianame gördüm

Avukat Kaya gazetecilere yaptığı açıklamada, “Tahmince içerik farklılığından ziyade savcılığın 2 farklı iddianame yazdığını düşünüyorum. Hâkimlik ve avukatlık hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum.
 
Bu iddianame aceleye gelmiş. Kasten yapılmış diyemem ama özensizlik var. Savcının bu durumu açıklamasını istiyorum” dedi.
 
Kendilerine verilen iddianamenin 337’inci sayfasında bazı sanıklar arasındaki telefon görüşmelerinin olmadığını ancak mahkemedeokunan iddianamede söz konusu telefon görüşmelerinin yer aldığını söyledi.