Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu, bir yıldan fazla bir süredir yürüttüğü çalışmalar neticesinde ülkemizde ilk kez bir Uluslararası North Cyprus Open Turnuvası gerçekleştirilecek.

Dünyanın en büyük dart örgütü ve Dünya Dart Federasyonu’nun kurucu üyesi olan British Darts Organisation (BDO) ile yapılan görüşmeler neticesinde, 15-22 Ekim tarihleri arasında yapılacak Uluslararası North Cyprus Open Turnuvası bugün saat 19.00 başlıyor.

Turnuva karışık çiftler kategorisi ile başlayacak. Ardından A ve B kategorileri oynanacak. Turnuvada final müsabakaları Pazar günü kurulan final bordunda yapılacak.

Yirmiden fazla ülke

Kaya Artemis’te gerçekleştirilecek turnuvaya dünyanın çeşitli ülkelerinden birçok sporcu kayıt yaptırdı. Şuana kadar yirmiden fazla ülke sporcusunun kayıt yaptırdı turnuvada sporcu sayısının ise bine ulaşması bekleniyor.

Kuzey Kıbrıs Darts Federasyonu Başkanı Gürtap Davutoğlu, Kaya Artemis’te gerçekleştirilecek turnuva için çok çalıştıklarını belirterek, “Otelin Efes Salonu’nda yapılacak olan turnuvada maçların başlamasını bekliyoruz. Otel bu organizasyon için 250 oda ayırdı. Şuan itibariyle tüm odalar doldu. Diğer otellere yerleşen sporcular var. Bu gelişmeler ülkemizim tanıtımı içinde çok büyük katkı sağlayacak” dedi.