Ligin ilk yarısını en az gol yiyen takım ünvanıyla kapatan ancak ikinci yarıda sergilediği defans performansıyla bu ünvanını kaybeden Trabzonspor'da Giray ve Bamba'nın takıma dönecek olması yüzleri güldürdü.

 

İLK 12 MAÇTA 9 GOL

Kadrosunda Serkan, Giray, Emerson, Bamba, Mustafa, Celustka, Cech ve Zeki gibi defans oyuncularının yer aldığı Trabzonspor, kaleciler Onur ve Tolga'nın çok büyük katkısıyla ligin ilk yarısındaki 17 maçta sadece 15 gol yiyerek maç başına 0.88'lik bir ortalama tutturup Avrupa'nın da bu konuda önde gelen takımları arasında yer almayı başardı. İlk 9 haftada 5 gol yiyen bordo - mavililer, 10'uncu haftadaki Antalyaspor maçında kalesinde ilk kez 2 gol gördü. 12'nci maçlar sonunda 9 golle müthiş bir savunma performansı gösteren Trabzonspor, 13'üncü haftada Eskişehirspor karşısında sahasında aldığı 3 - 0'lık yenilgiye rağmen defans istikrarını bozmadı ve devreyi kalesinde 15 gol görerek kapattı.

EKSİKLERLE BAŞLADILAR

İlk yarıda savunmasıyla göz dolduran Trabzonspor, ikinci yarıya Bamba ve Giray gibi savunmanın formda iki isminden yoksun başladı. Kalbindeki rahatsızlık nedeniyle takımdan bir süre ayrı kalan Giray ve Afrika Kupası nedeniyle Zokora'yla birlikte ülkesinin milli takımına giden Bamba'nın yokluğunda ikinci yarıda Karabük ve Elazığ maçlarındaki 3 - 1'lik yenilgiler teknik kadro değişimine kadar uzanan bir krizin de başlangıcı oldu. Son Gaziantep maçında kalesinde bir gol gören Trabzonspor, 22 gole yükselerek ligin en az gol yiyen takımı ünvanını da 21 gollü Kasımpaşa'ya kaptırdı. Ligin ilk 12 haftasında kalesinde 9 gol gören bordo - mavililer son 8 maçta ise 13 gol yedi. Bu arada kaleciler Onur ve Tolga'nın yüksek formu yenilen gol sayısının artmasını da engelledi.

GİRAY VE BAMBA SEVİNCİ

Defansta istikrarsız bir görüntü çizmeye başlayan Trabzonspor'da Tolunay Kafkas'ın Gaziantepspor maçında uyguladığı sistem aksamalara rağmen verimli olabileceğinin sinyalini verdi. Serkan'ı defansın önünde değerlendiren, Cech'i solda, Celustka'yı sağda oynatan Kafkas, göbeği de Emerson ve Mustafa'ya emanet etti. Giray'ın sağlık sorununun kalmaması ve en az 10 gün içinde 90 dakikayı çıkarabilir hale gelmesi beklenirken, Bamba ve Zokora da yarın Trabzon'da olacak. Sivasspor maçında Gaziantepspor maçındaki defans kurgusuyla sahaya çıkması beklenen Kafkas'ın, Fenerbahçe maçında Giray - Bamba ile mücadele edebileceği ve defansın eski kurgusuna dönebileceği belirtildi.

7 EKSİKLİ ANTRENMAN

Bordo mavililer Sivasspor maçı hazırlıklarının basın ve taraftara açık son çalışmasını bu sabah yaptı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Teknik Direktör Tolunay Kafkas yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana tedavisi devam eden Zeki Yavru, milli takımlarda bulunan Onur, Janko, Adrian, Zokora, Bamba ve Sapara katılmadı. A2 milli takımından dönen Soner ve Alim ile sakatlığı devam eden Volkan Şen ise düz koşu yaptı. Antrenman öncesinde Brezilyalı oyuncular Alanzinho ve Henrique'nin takımın sevilen simalarından malzemeci Hayati Erol'la güreşmesi neşeli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

TARAFTAR ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

Trabzonspor'un antrenmanından önce sahaya gelen Tonya Trabzonsporlular Derneği Başkanı Mustafa Baki ve dernek yöneticileri, Teknik Direktör Tolunay Kafkas'a başarılar diledi. Kafkas'a derneğin atkısını takan ve çiçek veren taraftarlar, ayrıca Tonya'nın ünlü tereyağından da hediye etti. Tsislere gelen çeşitli taraftar grupları da Kafkas ve futbolcularla fotoğraf çektirdi.

TRABZONSPOR'DA MİLLİ HÜZÜN

Trabzonspor'un milli oyuncularının yüzü dün akşam oynanan maçlarda gülmedi. Onur'un formasını giydiği Türkiye, Çek Cumhuriyeti'ne 2 - 0, Sapara'nın 90 dakika formasını giydiği Slovakya deplasmanda Belçika'ya 2 - 1, Adrian'ın son 15 dakikasında oynadığı maçta Polonya deplasmanda İrlanda'ya 2 - 0 mağlup oldu. Janko'nun 90 dakika oynadığı ve 75'inci dakikada takımının golünü kaydettiği maçta ise Avusturya deplasmanda Galler'e 2 - 1 yenildi.