Dünyanın nefesini tutarak beklediği El Clasico’da zafer Real Madrid’in oldu. İspanya Kral Kupası yarı final rövanşında Barcelona’yı 3-1’lik skorla yıkan Jose Mourinho’nun ekibi, finale çıktı. Nou Camp’ta oynanan mücadeleye Cristiano Ronaldo’nun performansı damgasını vurdu. Portekizli yıldız 13. dakikadaki penaltı vuruşuyla Real’i 1-0 öne geçirdi. Devre bu skorla sona erdi. İkinci yarının başında 57. dakikada gelişen kontratakta Ronaldo farkı ikiye çıkardı. 68’de ise ilk maçın yıldızı Varane sahneye çıktı. Genç savunma oyuncusu şık bir kafa vuruşuyla skoru 3-0’a getiren golü attı.

Arda final için sahada

Barça, 89’da Jordi Alba ile bir gol kazanmasına rağmen kendi evinde kupaya veda etti. Bu akşam Arda Turan’ın takımı Atletico Madrid ile Sevilla’nın mücadelesi sonrası Real’in finaldeki rakibi belli olacak.

Bağımsızlık isyanı!

Katalonya’nın bağımsızlığını kaybettiği 1714 yılına atıfta bulunan bir grup Barcelona taraftarı, bu tarihe dikkat çekmek için maçın 17. dakikası, 14. saniyesinde “Katalonya, Avrupa’nın gelecekteki devleti” yazılı bir pankart açtı. Bu arada tribünler “Bağımsızlık” diye tezahürat yaptı.