Akşam'dan Alaatin Metin'in haberine göre F.Bahçe de Passolig sistemine girdi. Ancak Sarı-Lacivertli taraftarlar, Passolig kartlarını ezeli rakiplerinin neredeyse üçte biri fiyata alabilecek. F.Bahçe yönetimi, Passolig'den önce taraftarlarına bilet satışında öncelik tanıma gibi birçok ayrıcalık sağlayan "Taraftar Kart" sistemini uyguluyordu.

Taraftar Kart sözleşmesi gereği kulübün bankalar ile imzaladığı sözleşmeler vardı. Bağlayıcılığı bulunan bu sözleşmeler nedeniyle de Taraftar Kart'tan Passolig Kart'a geçişte bir süre gecikme yaşandı.

ÜÇ BÜYÜKLERE 17 TL KALIYOR

Ancak bu sorun da aşılmak üzere. F.Bahçe yönetimi ile Passolig Kart'ın tedarikçisi Aktifbank arasında yapılan ilk görüşme olumlu geçti. Tarafların bugün bir kez daha bir araya gelmesi bekleniyor. Prensip anlaşmasına göre F.Bahçe taraftarları, Passolig Kart'ı sadece 8 TL ödeyerek alabilecek.

Passolig Kart için Beşiktaş, G.Saray ve Trabzonspor taraftarları 25, Bursaspor taraftarları 20 ve diğer kulüp taraftarları 15 TL ödüyor. Bu ücretlerin 7.90 TL'lik kart ücreti dışındaki kısmı kulüplerin kasasına giriyor.

OTOBÜS VE VAPURDA GEÇMİYOR

F.Bahçe taraftarlarının 8 TL'den alacağı Passolig Kart'ın ise önemli bir özelliği var. Sarı-Lacivertli taraftarlar, bu kartla sadece maç bileti alabilecek. Otobüs, vapur gibi toplu taşımada kullanma özelliği yok. F.Bahçeli taraftarların Passolig Kartı ayrıca kredi kartı özellikleriyle alışverişte kullanma özelliklerini de taşımayacak. F.Bahçe'nin de sisteme dahil olmasıyla birlikte Passolig Kart'ın Süper Lig'de yeni sezon başlamadan daha da yaygınlaşması bekleniyor.