TFF Süper Kupa Finali'nde ezeli rakipler Galatasaray ile Fenerbahçe, kozlarını Erzurum Kazım Karabekir Stadı'nda paylaşıyor. Hakem Cüneyt Çakır'ın yöneteceği mücadele, saat 20.55'te başlayacak.

Erzurum bugün Türk futbolunun iki lokomotifini ağırlayacak. Galatasaray ile Fenerbahçe, bu akşam 20.55'te TFF Süper Kupa'da kozlarını paylaşacak.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 2006'dan bu yana düzenlenen ve eski Cumhurbaşkanlığı Kupası formatında oynanan, bir önceki sezonun Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası sahibini karşı karşıya getiren dev organizasyonda bu yıl Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti ilk kez yaşanacak.

Türkiye'nin birbirleriyle en çok maç yapan iki takımı, TFF Süper Kupa'da ilk kez kozlarını paylaşacak.

Ezeli rakipler, Yeni Erzurum Stadı'nda TFF Süper Kupa'yı müzelerine götürebilmek için mücadele edecek.

FENERBAHÇE 2, GALATASARAY 1 KEZ KAZANDI
Kupayı şimdiye dek Fenerbahçe 2, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor da birer kez kez kazandı.

Fenerbahçe, şimdiye kadar oynadığı 2 finali de kazanarak, TFF Süper Kupa'yı en çok kaldıran takım olurken, Galatasaray 2008'deki finalde Kayserispor'u yenerek bu organizasyonda mutlu sona ulaştı.

Geçen sezon başında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanması gereken kupa maçı, 3 Temmuz 2011'de ortaya çıkan futbolda şike soruşturmasında her iki takımın da adının geçmesi üzerine TFF tarafından iptal edilmişti.

ERZURUM'DA İLK HEYECAN
TFF Süper Kupa, Erzurum'da ilk kez düzenlenecek.

Bundan önceki 5 organizasyondan 3'üne Almanya'nın Frankfurt, Köln ve Duisburg kentleri, 2'sine de İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı ev sahipliği yapmıştı.

Tarihinde ilk kez bir kupa finaline ev sahipliği yapacak Erzurum'da, eski Cemal Gürsel Stadı'nın 2011 yılında baştan sona yenilenmesiyle hizmete giren Yeni Erzurum Stadı ayrı bir heyecana tanıklık edecek.

Stat, 2011'de kentte düzenlenen Dünya Üniversitelerarası Kış Olimpiyatları'nın açılış ve kapanış törenleri için adeta yeni baştan inşa edildi. Tamamı kapalı tribünlere sahip, ışıklandırma ve alttan ısıtma sistemi bulunan stat 23 bin 500 kişi kapasiteli.