Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Kasımpaşa'da teknik direktör Metin Diyadin ve yeni transferlerden Hakan Özmert ile İlhan Eker, yeni sezonda iyi futbol oynayan bir takım seyrettireceklerini söylediler.

Teknik direktör Metin Diyadin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lige yeni çıktıkları için yeni bir takım oluşturmaya çalıştıklarını ve bu yıl ligde kalıcı olmayı hedeflediklerini belirtti. Sezona Galatasaray gibi zorlu bir rakip önünde başlayacaklarını belirten Diyadin, kendileri gibi diğer takımların da iyi transferler yaptığını ifade ederek, ''Bütün takımlar mevcut kadrolarını önemli oyuncularla takviye etti. Ancak bir fark var; o da biz yeni bir takım kurduk'' dedi.

Kasımpaşa'nın daha önce inişli çıkışlı bir dönem geçirdiğini aktaran Diyadin, kulüpteki tesisleşme ile idari yapının dışında ligde de kalıcı olmanın önemini vurguladı ve bunda da bir sıkıntı yaşamayacaklarını ifade etti.

Bu sezon Süper Lig'de şampiyonluk yarışının Fenerbahçe ile Galatasaray arasında geçeceğini savunan Diyadin, ''Bu iki takımın alttaki takımlardan kopacağı bir lig bekliyorum. Aşağılar içinse bir şey söyleyemem. Yukarıları zaman zaman bazı takımlar zorlasa da, kadroları ve camiaları oturmuş kulüpler yerlerini kaptırmaz'' şeklinde konuştu.


-Transfer çalışmaları-

Kasımpaşa'yı geçen sezon 1. Lig'den Süper Lig'e çıkartan teknik adam Diyadin, kadrolarına Andreas Isaksson, Fabian Ernst ve Uche gibi yabancı oyuncuların dışında kaliteli yerli futbolcular da kattıklarını hatırlatarak, transferin devam edeceğini söyledi.

Şu anda kaleciler dahil 20 kişilik bir kadroya sahip olduklarını dile getiren Diyadin, ''Yerli ve yabancı oyuncular alacağız. Volkan Yaman'ın beklenmedik sakatlığı oldu kampta. Kadroya alternatif isimler de katmamız gerekiyor. Kadromuzu minimum 24'e çıkarmamız gerekir'' diye konuştu.

Taraftara da seslenen Metin Diyadin, artık Kasımpaşa'nın lige çıkıp düşen bir takım olmayacağını ve lacivert-beyazlı renklere gönül verenlere sıkıntılı bir dönem yaşatmayacaklarının altını çizdi.

-Özmert ve Eker'in hedefi ligin üst sıraları-

Kasımpaşa'nın bu sezon Orduspor'dan kadrosuna kattığı orta saha oyuncusu Hakan Özmert, iyi bir takım olduklarını ve ligi iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirtti.

Yeni bir ekip olmalarına rağmen, takımdaki arkadaşlığın üst seviyede olduğuna dikkati çeken Hakan Özmert, ''Uyum sorununu çabuk atlattık. Takımda çok iyi oyuncular var ve bu da rekabeti getiriyor. Rekabet de başarıyı getirir. Bu sezon hedefimiz yukarılara oynayan bir takım olmak ve iyi futbol seyrettirmek. Tecrübeli oyuncular sahibiz ve beklentileri karşılayacağımızı düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.
Çok güzel bir stada sahip olduklarını aktaran Hakan Özmert, ateşli bir taraftara sahip olduklarını ve hep beraber güzel günler göreceklerini söyledi.

Kayserispor'dan lacivert-beyazlı ekibe transfer olan İlhan Eker ise, çok önemli isimlerden oluşan bir takım olduklarını ve yukarı sıraları hedefledikleri vurguladı.

İlhan Eker, sezona Galatasaray maçıyla başlamalarının dezavantaj gibi dursa da avantaj olduğu savunarak, ''Maçlar sahada kazanılıyor. Herkese iyi bir takım olduğumuzu Galatasaray maçıyla göstermek istiyoruz. Takımımız çok uyumlu ve herkesin amacı başarılı olmak''ifadelerini kullandı.