Şampiyonlar ligi'nde 3. ön eleme kura çekimi, İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi.

Nyon'da ilk olarak liglerini şampiyon tamamlayan takımların eşleşmeleri belirlendi. Ardından yapılan kura çekiminde Beşiktaş'ın rakibi belli oldu ve siyah beyazlı kulüp Feyenoord ile eşleşirken ilk maçı Hollanda'da oynayacak.

İLK MAÇLAR 29-30 TEMMUZ'DA

Spor toto süper lig şampiyonu Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanan Beşiktaş, Feyenoord ile ilk maçını Rotterdam'da oynayacak. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda ilk  maçlar, 29-30 Temmuz'da, rövanşlar ise 5-6 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Galatasaray ise turnuvaya direkt grup aşamasından katılacak.

FEYENOORD'U TANIYALIM: GOLCÜSÜNÜ KAYBETTİ

105 yıllık geçmişe sahip Feyenoord, geçtiğimiz sezon Hollanda Ligi'ni ikinci sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne 3. Ön eleme turundan katılmaya hak kazandı. Rotterdam temsilcisinden bu sezon en büyük değişklik ise geçtiğim yıl 26 gol atan İtalyan golcü ile yolların ayrılış olması olarak göze çarpıyor. Pelle Feyenoord formasıyla son yıllarda attığı gollerin ardından bu sezon İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Southamptonile sözleşme imzaladı.

Pelle dışında, Hollanda Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda boy gösteren genç sol bek Bruno Martins Indi ise7.7 milyon Euro karşılığında Portekiz devi Porto'yatransfer oldu. Şu anda kadar Feyenoord'un kadrosuna kattığı tek isim ise Hollandalı tecrübeli savunmacı Boulahruz...

AVRUPA LİGİ'NDE DE RAKİPLER BELLİ OLDU

Kardemir Karabükspor'un UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Rosenborg - Sligo Rovers karşılaşmasının galibi olacak.

Bursaspor da 2. Tur'da Gürcistan'ın Chickura takımını elemesi durumunda Neftçi - Koper maçının galibi ile karşılaşacak.

3. ön eleme turu karşılaşmaları, 31 Temmuz ve 7 Ağustos'ta yapılacak.