Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen sezonun ilk dağ bisikleti yarışı yapıldı

Yarış dağ bisikletçilerinin favori klasik parkurlarından Lefkoşa BRT Binası çevresindeki tepelik alanda gerçekleşti.

12 Mayıs Pazar günü Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu tarafından 2019 yarış takvimi çerçevesinde 1. Dağ yarışı BRT ve LTB işbirliğinde yapıldı. 

Büyük Erkekler liderliğini Mazhar Moda’yla NEU alırken, Kadınlar’da  A Takımı’ndan kürsüye alışık olan Yağmur Aydındağ Kadınlar birinciliğini aldı.  Yıldız kategorilerinde dağ bisikletinde büyük başarılar elde etmiş olan İzzet Samet Deste (A Takımı), gençler kategorisinde de aynı başarıyı sürdüreceğini kanıtlamış oldu.

Yıldız kategorilerinde yıldızlar parlamaya başladı.  MGA Takımı Yıldız A ve B kategorilerinde birincilik aldı. Yıldız A’da Çağın Tosun ve Yıldız B’de Emre Kaplan gösterdikleri üstün performansla en önde bitirdiler.

Master 1 kategorisinde, 2019 sezonuna büyük coşkuyla giren BSD Takımı tüm kürsüyü doldurdu. Birincilik madalyasını takım kaptanı Ecvet Orhon aldı.

Master 2’lerde ise NHG takımından Mehmet Beyaz rakibinden 12 dakika önce parkuru tamamlayarak, günün kategori birincisi oldu.

Cross country türünde düzenlenen yarış 7,5 km’lik teknik parkurun yaş kategorilerine göre 2-5 tur atılmasıyla gerçekleşti.

 Büyük Bayanlar

  1. Yağmur Aydındağ
  2. Sevim Yıldız

Elit Erkekler

  1. Mazhar Moda
  2. Kudret Güloğlu

Gençler

  1. İzzet Samet Deste
  2. Erdoğan Hammaloğlu

Masterler 1

  1. Ecvet Orhon

2- Kemal Palaz

  1. İsmet Volkan

Masterler 2

  1. Mehmet Beyaz
  2. Ali Şekerci

Yıldız A

  1. Çağın Tosun

2- Yıldıray Pekmez

  1. Hasan Aksoy

Yıldız B

  1. Emre Kaplan

2- Ahmet Arlı

  1. Ahmet Hafız