Özkahya, F.Bahçeli yıldızın kırmızı kart sonrası eliyle kendisine ‘gay’ işareti yaptığını, bunu sözleriyle tekrarladığını raporunda belirtti. Meireles’e 3 ila 7 maç arasında ceza gelebilir...


Türk Telekom Arena'da saha içinde genel olarak sakin geçen derbide F.Bahçeli Raul Meireles kariyerinin ilk kırmızı kartını gördü. Portekizli için asıl sıkıntı ise, kırmızı kart sonrası hakem Halis Özkahya ile girdiği diyalog oldu.


Özkahya'nın maç sonrası MHK'ya gönderdiği rapor ortaya çıktı.

90 dakikanın ardından gözlemci İbrahim Aksoy ile bir durum değerlendirmesi yapan Özkahya, gösterdiği kırmızı kart ile ilgili olarak raporunda çok çarpıcı ifadelere yer verdi. Genç hakem, kırmızı kart sonrası Meireles'in hızla üzerine geldiğini vurguladı ve "Sol elinin başparmağı ile işaret parmağını birleştirerek bana 'gay' işareti yaptı. Bu hareketini ısrarla sürdürdü.


Ayrıca yanıma yaklaşarak şahsıma ağır küfürler etti. Gay hareketini, sözleriyle de tekrarladı. Bu sırada ağzından çıkan tükürükler de yüzüme geldi" ifadelerini kullandı.

Derbinin hakemi Halis Özkahya, Portekizli oyuncunun sahadan çıkarken tribünleri kışkırtıcı hareketler yaptığını da raporunda belirtti. Peki bu ne anlama geliyor? Futbol Disiplin Talimatı'nın Kişilik haklarına saldırı, hakaret ve tehdit başlığını taşıyan 42. maddesi uyarınca, Meireles'e 3 ila 7 maç arasında ceza verilmesi söz konusu olacak. F.Bahçeli futbolcuyla ilgili karar, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun perşembe günü yapacağı toplantıda belli olacak.



TALİMAT NE DİYOR?
41 (1A): TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan futbolculara 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakadan men cezası verilir.