Ülkemizin genç ve başarılı güreşcilerinden Ömer Özyıldırım 26-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2020 Tallin Open Güreş Turnuvasında mücadele edecek.

Ülkemiz güreşcilerinden Ömer Özyıldırım, daha önce Avrupa’da elde ettiği başarılardan dolayı Mart ayında Estonya’nın Tallin şehrinde düzenlenecek turnuvaya davet aldı.

İki binden fazla güreşçi ile mücadele edecek

Geçtiğimiz yıl 2246 Güreşcinin 14 minderde yarıştığı turnuvanın bu yıl daha da kalabalık olması bekleniyor.270 Güreş takımının ve 40 milli takımının katılacağı turnuvada Ömer Özyıldırım ferdi olarak mindere çıkacak.

“Hedefim ilk 3”

İlk kez bu kadar büyük bir turnuvaya katılacak olan Ömer Özyıldırım turnuvaya hazırlıklarını Erhun Tekakpınar nezaretinde hazırlanıyor. Zorlu bir sürecin kendisini beklediğini belirten Ömer “Hedefim kesinlikle kürsüde yeralmaktır. Bu nedenle önümdeki 4 buçuk aylık süreci Erhun hocamın vereceği programla yoğun geçirerek hedefime ulaşmak istiyorum” dedi.

Dünya Güreş Federasyonu’na mektup göndermişti

Özyıldırım daha önce ambargolar ile ilgili Dünya Güreş Federasyonu’na bir mektup göndererek mağdur olduğunu ve bunun sporun ruhuna aykırı olduğunu dile getirerek çözüm bulunmasını talep etmişti.

Bunun üzerine de Dünya Güreş Federasyonu KKTC’nin tanınmayan bir ülke olmasından dolayı Ömer Özyıldırım’ın Dünya Güreş Federasyonu’nun vereceği ferdi lisans ile tüm organizasyonlara katılabileceğini bildirmişti.