Nefesler tutuldu...UEFA Tahkim Kurulu'nun, Fenerbahçe ve Beşiktaş kararı kısa süre içinde açıklanacak.

UEFA iki kulübümüz Fenerbahçe ve Beşiktaş'a alınan kararı faks ile geçmeye başlarken, ayrıca kararın UEFA'nın resmi sitesinden de yaklaşık 1 saat içinde açıklanması bekleniyor...

ZAMAN YOK

48 saatlik gerilimli bekleyişin Tahkim’de de yaşanma ihtimali var. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi kuraları 19 Temmuz Cuma günü çekiliyor. F.Bahçe ve Beşiktaş’ın yanı sıra Bursa, Kayseri ve Kasımpaşa’dan hangilerinin kuraya gireceği belli değil. Hukuki sürecin işlemesi için Tahkim bugün karar vermeli.
Ceza çıkarsa Beşiktaş ve F.Bahçe, 3 gün içinde Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) itiraz edecek. Men kararına karşı CAS’tan ihtiyadi tedbir kararı çıkartıp, kura çekimine katılmak için hukuki mücadale verecekler. Tedbir kararı çıkarsa her iki takım da yoluna Avrupa’da devam edecek.

45 MİLYONDAN AÇTI

CAS tedbir talebini reddetse bile, F.Bahçe ile Beşiktaş’ın dosyalarını esastan görüşecek. İki kulüp de UEFA’ya karşı ağır tazminat davaları açacak. F.Bahçe’nin önceki CAS davasında UEFA’dan tazminat talebi 45 milyon euroydu. Tahkim’in kararı yarına sarkarsa hukuki süreç 2 gün içine sıkışacak.

DELİL-İTİRAF VARDI

Tahkim’de her iki kulübün cezasının tamamen affedilmesi veya ertelenmesi de mümkün. Yıldırım Demirören, UEFA’dan Steaua Bükreş adaleti beklediğini söylemişti. Delil vardı, itiraf vardı Steaua’ya men çıkmadı. Tahkim Kurulu, F.Bahçe ve Beşiktaş için Steaua’yı emsal alabilir.

TÜRKİYE PLATİNİ’DEN STEAUA BÜKREŞ ADALETİ BEKLİYOR

Fakstan al haberi

UEFA, Tahkim Kurulu’nun aldığı kararı F.Bahçe ve Beşiktaş’a faksla bildirecek. Aynı faks, bilgi için Türkiye Futbol Federasyonu’na da geçilecek. Disiplin, faksı önce Kartal’a ardından F.Bahçe’ye geçmişti. Tahkim’in sıralaması merakla bekleniyor. Beşiktaş ve F.Bahçe’nin fakslarının tüm bakımları yapıldı, makineye kağıt konuldu.

İki maçlık suçlama

DİSİPLİN Müfettişi Palacios, Tahkim Kurulu’dan F.Bahçe’nin 2+1 yıllık cezasının onanmasını istedi. İspanyol müfettiş bu talebine gerekçe olarak F.Bahçe’nin G.Birliği ve A.Gücü maçlarını gösterdi. F.Bahçe bu iki maçla ilgili iddiaların üzerine belge ve şahitlerle gitti.