sebepeler şöyle sıralanıyor...

1-F.Bahçe'nin kurumsal hafızası. 2-Bütün futbolcular çok seviyor. 3-Hem futbolcu hem teknik adam olarak F.Bahçe'de şampiyonluklar yaşadı. 4-Teknik patronluk zamanı geldi. 5-Aziz Yıldırım'ın desteği tam.

32 YILDIR F.BAHÇE'NİN BİR PARÇASI

1-
İsmail Kartal, 1982-83 sezonunda F.Bahçe'ye geldi. Aralıksız 12 yıl futbol oynadı. Son 4 yıldır da yardımcı antrenör olarak takımın içinde. Kartal, F.Bahçe'nin kurumsal hafızası.

EMENİKE VE SOW İÇİN ÇOK DEĞERLİ

2
- Bütün futbolcular, İsmail Kartal'ı çok seviyor. 53 yaşındaki teknik adamı içlerinden biri, bir ağabey olarak görüyor. Özellikle Yanal'la yıldızı hiçbir zaman barışmayan Sow ve Emenike için çok değerli.

FUTBOLDA TAM BİR F.BAHÇE MARKASI

3-
İsmail Kartal, 80'li yıllarda F.Bahçe'nin değişmez sağ beki olarak hafızalara kazındı. Futbolcu ve teknik adam olarak şampiyonluklar yaşadı. Camianın parçası, tam bir F.Bahçe markası. Taraftarın da benimsediği bir isim.

HOCALIKTA HAMDI PİŞTİ YANDI

4-
Teknik direktör olarak çok sayıda takım çalıştırdı. Sivasspor'u kurup, tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkartan hoca oldu. Teknik direktörlük tecrübesi var, yeterli sürede de yardımcılık yaptı, patronluk zamanı geldi.

BAŞKAN YILDIRIM'IN 1. TERCİHİ

5-
Dünya çapında bir teknik direktörün en az 5 milyon euroluk bir maliyeti olur. Üstelik yabancı hocanın gelip, takımı tanıması, uyum süresi gibi dezavantajları olacak. Aziz Yıldırım'ın 1. tercihi olan İsmail Kartal ise takımı avucunun içi gibi biliyor.