İlk hedefi savunmadaki sıkıntıyı çözmek olan Fatih Terim, Andrade Souza CarlinLigi lider bitirip, Şampiyonlar Ligi'nde de yoluna devam eden sarı kırmızılı kulüpte yönetim, teknik direktör Fatih Terim'in istediği takviyeyi yapmayı amaçlıyor.

Galatasaray'da Kaka ve Diego örneği yıldız isimler her zaman gündemde olsa da, teknik direktör Fatih Terim'in önceliği ise savunmanın solundaki sıkıntıya neşter vurmak. Terim, savunmanın soluna düşündüğü Andrade Souza Carlinhos'un transferinin bitirilmesini ise öncelikle istiyor. Sezon başında da transferi gündeme gelen Carlinhos için kaleci antrenörü Claudio Taffarel devreye girmiş ve oyuncuyu İstanbul'a gelmesi için ikna etmiş durumda. 25 yaşındaki Carlinhos için kulübü Fluminense'nin ise 6 milyon Euro bonservis ücreti istediği belirlendi. Sarı kırmızılı kulüp, Carlinhos için en kısa sürede Brezilyalı kulüp ile masaya oturacak.

EBOUE AFRİKA KUPASI'NA GİDİYOR

Galatasaray devre arası transferinde savunmanın solunu güçlendirmeyi planlarken, savunmanın sağındaki geçici krize de çare arayacak. Sağ kanatta alternatifsiz olarak görülen Eboue'nin, 19 Ocak-10 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek Afrika Kupası'na gidecek olması, sarı kırmızılı teknik heyet için ayrı bir sıkıntı oldu. Eboue, Fildişi Sahili Milli Takımı kampına daha önceden gideceği için sarı kırmızılı takımın devre arası kampına da katılamayacak. Fildişi Sahili'nin finale kalması durumunda Eboue'nin, Schalke ile oynanacak şampiyonlar ligi ilk maçında da oynaması tehlikeye girecek.

Eboue'nin bu durumu yüzünden, sarı kırmızılılar bir sağ bek transferi için de arayışlara başladı.

DEVRE ARASI KAMPI ALANYA'DA

Galatasaray, sezonun ikinci yarısının hazırlıklarına ise Alanya'da yapacağı kamp ile başlayacak. Sarı kırmızılı ekibin Alanya kampının 3-18 Ocak tarihleri arasında gerçekleşmesi planlandı.hos'un transferinin bitirilmesini istiyor.