Sow için 15 milyon euro!

Eurosport'ta yer alan habere göre
Birleşik Arap Emirlikleri'nden Al-Ain, Fenerbahçe'nin yıldız ismi Moussa Sow'a talip oldu. Afrika basınında bazı yayın organlarında çıkan haberlere göre Senegalli yıldız Sow, Al-Ain'in birinci transfer hedefi. Al-Ain'de forma giyen Asamoah Gyan'ın takımdan ayrılmak istemesi sebebiyle yeni forvet arayışlarına giren kulübün Fenerbahçeli yıldız için 15 milyon Euro'yu gözden çıkardığı iddia edilirken başkan Aziz Yıldırım'ın bu teklife ne yanıt vereceği merak konusu.

17 milyon Euro'luk madde

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım golcü futbolcuyla alakalı transfer iddialarının çıktığı dönemlerde şu açıklamayı yapmıştı;

"Sow bu takımdan sadece bir şartla gider. O da sözleşmesindeki 17 milyon euro maddesi işlerliğe girerse"

Adı bir dönem de Birleşik Arap Emirlikleri'nden Al Jazira'yla anılan yıldız futbolcunun özellikle müslüman olması sebebiyle Al-Ain'in birinci transfer hedefi olduğu belirtildi.

10 Milyon Euro'ya alındı

Fenerbahçe, Sow'u 2011-2012 sezonunun ikinci yarısında Fransa Ligi takımlarından Lille'den transfer etmişti. Fransız kulübüne bu transfer için 10 milyon Euro bonservis bedeli ödeyen sarı-lacivertliler 2015-16 sezonuna kadar imza attırdığı Senegalli golcüye ise 2011-12 sezonunun ikinci yarısı için 1.280 milyon Euro, 2012-13 için 3.400 milyon, 2013- 14 için 2.600 milyon garanti para ödemişti.

''Transfer teklifleri aldığım doğru''

Topuk yaylasındaki kampta transferle ilgili konuşan Sow teklif aldığını doğrularken ayrılmak gibi bir niyeti olmadığını da açıkladı;

"Lille'den buraya gelirken benden beklentiler yüksekti. Kendimi sürekli geliştirdiğimi, F.Bahçe'ye faydalı olduğumu düşünüyorum. Kendimi artık çok çok daha iyi, gerçek bir Fenerbahçeli gibi hissediyorum. Burada kendimi önemli de hissediyorum. Takıma katkı yapan ve yapmaya çalışan oyuncuyum. 2.5 yılı geride bırakırken, bugün daha önemli, buraya daha ait bir oyuncu olarak görüyorum. Transfer teklifleri aldığım doğru. Ancak bir yere gitmiyorum. Burada mutluyum."