Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Uslu, üyesi oldukları Avrupa Kulüpler Birliği'nin (ECA) Varşova'da yapılan Genel Kurulu'na katıldı. Uslu kurulda, Barcelona başkanı ve UEFA Genel Sekreteri gibi çok önemli isimlerle görüşerek Bursaspor'u ve yeşil beyazlı kulübün alt yapısını anlattı.

Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) Genel Kurulu 27-28 Şubat 2012 tarihinde 123 takımın temsilcisiyle Varşova'da yapıldı. Bursaspor'u ise 2 gün süren bu genel kurulda yönetim kurulu üyesi İlhan Uslu temsil etti.

Avrupa Kulüpler Birliği'nin UEFA ile yaptığı işbirliği anlaşması ile ilgili bilgilerin verildiği kurulda, Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Uslu futbolun önemli isimleriyle bir araya gelerek yeşil beyazlı kulüp hakkında bilgi verdi, yeni projelerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Manchester United Ceo'su David Gill, Barcelona Kulübü Başkanı Sandro Rosell ve AC Milan Kulüp Direktörü ve Avrupa Kulüpler Birliği Asbaşkanı Umberto Gandini gibi isimlerle bir araya gelen Uslu'nun alt yapı için de önemli adımlar attığı kaydedildi.

MANCHESTER İLE ALTYAPIDA İŞBİRLİĞİ
Genel Kurulun ardından ilk olarak Manchester United Ceo'su David Gill ile bir araya gelen İlhan Uslu'nun, altyapıyla ilgili nasıl bir yol izleneceği konusunda görüşme yaptığı belirtildi. Şampiyonlar Ligi maçı öncesi Bursa'da da görüşen iki kulübün önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili detaylı bir çalışma yapacağı, altyapıda futbolcu değişimleri ve izlemeleri ile ilgili yeniden görüşme yapılacağı ifade edildi.

INFANTİNO, GANDİNİ VE ROSELL'E BURSASPOR'U ANLATTI
Yönetici İlhan Uslu, Gill'in ardından UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ve AC Milan Kulüp Direktörü ve Avrupa Kulüpler Birliği Asbaşkanı Umberto Gandini ile buluştu. Infantino ve Gandini'ye Bursaspor hakkında bilgi veren Uslu'nun, Anadolu kulübü olarak yakaladıkları şampiyonluk başarısını ve gelecekle ilgili hedeflerini anlattığı belirtildi. Uslu, Barcelona Kulübü Başkanı Sandro Rosell ile de fikir alışverişinde bulundu. İlhan Uslu, Rosell'e altyapıyla ilgili çalışma yapmak istediklerini ifade ettiği ve Bursaspor ile ilgili bilgi verdiği kaydedildi.