TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, yönetim kuruluna istifasını sundu. Bunun üzerine üyeler, UEFA'nın "Kararınızı verin" dediği nisan ayına kadar aralarından bir başkan belirleme çalışmalarına başladı. Aday bulunamazsa toplu istifa gündeme gelecek.

Türk futbolu bugün kritik bir dönemeçte... Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 26 Ocak'ta yapılan TFF Genel Kurulu'nda 58. maddenin düzenlenmesi konusunda "hayır" kararının çıkmasının ardından Ankara’daki mini zirvede istifa sinyali vermemişti. Aydınlar önceki gün kararını yine değiştirdi. TFF başkanı, önce cuma günü 14.00'te yönetim kurulu kararı almış daha sonra ise bunu bugüne ertelemişti. Yurtdışına çıkmayı düşünen Aydınlar bundan da vazgeçmişti.

Telefon trafiği yaşandı

Tüm bu gelişmeler olurken, Aydınlar istifasını yönetim kuruluna sundu. Bunun üzerine TFF yöneticileri aralarında bir başkan adayı bulmak için harekete geçti ve müthiş bir telefon trafiği yaşandı. Bugün Gazetesinden Orçun Özateş'in özel haberine göre, ilk aday olarak gözüken Başkan vekili Göksel Gümüşdağ’dı. Ancak Gümüşdağ’ın şike soruşturmasında isminin geçmesi nedeniyle bu ihtimal sıfıra indi.

Yöneticiler diğer başkan vekili Lütfi Arıboğan’a teklifte bulunup, yoğun baskı yaptı. Ancak istek Arıboğan tarafından olumsuz karşılandı. Bunun üzerine bazı yöneticiler, Servet Yardımcı ismini gündeme getirdi. Ancak Yardımcı isminin Süper Lig kulüpleri tarafından olumsuz karşılanacağı düşünülerek vazgeçildi. Yine de yönetim kurulu bugünkü toplantı da Aydınlar’ın bir kez daha başkanlığa devam etmesini isteyecek.

Arıboğan’a teklif edilecek

Olumsuz yanıt gelirse Arıboğan'a, UEFA'nın "Kararınızı verin" dediği nisan ayına kadar başkanlık yapması teklif edilecek. TFF yöneticilerinin şu anki planı nisana mevcut yönetimin devam etmesi ve şike soruşturulması ile ilgili kararların alınmasından sonra olağanüstü genel kurula gidilmesi.

İşte yol haritası

İstifasını sunmuş olan Aydınlar ikna edilmeye çalışılacak. Yönetim Kurulu üyeleri içinden bir başkan adayı aranacak. En güçlü aday Arıboğan. Bu iki plan gerçekleşmezse toplu halde istifa edilecek.

Toplu istifa halinde ne olacak?

1-30 gün içinde bir seçimli Genel Kurul yapılacak. Etik Kurulu, Disiplin Kurulu gibi şike soruşturmasında etkili olan tüm kurullar yeniden oluşturulacak. Bu, nereden bakılırsa 4-5 ay gibi bir süreyi bulacak. Böylece UEFA’nın "Hızlıca kararınızı verin" talebi otomatikman ortadan kalkacak. Bu gerçekleşmediği için Milli Takım başta olmak üzere tüm takımlar uzun süre Avrupa’dan menedilme tehlikesiyle karşı karşıya gelecek.