Dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan Korona Virüz nedeniyle ertelenen futbol karşılaşmalarının süresiz ertelenmesi nedeniyle ne zaman oynanacağı merak konusu.

Kıbrıs Kupası tamamlanacak

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na yakın isimlerden alınan bilgilere göre yarı final ve final maçları kalan Nicosia Group Kıbrıs Kupası karşılaşmalarının ülkedei salgının bitmesi ve hayatın normale dönmesi ile oynanacağı kaydedildi.

Kupa yarı final ve final maçları yaz aylarında gece oynanacak

Elde edilen bilgilere göre Nicosia Kıbrıs Kupası yarı final ve final maçlarının muhtemel yaz ayları içinde gece maçı olarak oynatılarak tamamlanması hedefleniyor. Bunun planlamasının yapılabilmesi için ülkedeki hayatın da normale dönmesi beklenecek.

Ligler ne zaman başlayacak?

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu bu konuyla kesin karar almamakla birlikte liglerin oynanarak tamamlanması görüşünde. Liglerin mevcut şekliyle tamamlanması görüşü Futbol Federasyonu’nda ihtimaller arasında gösterilmiyor.

Eylül’de lig başlayıp 8 haftada tamamlanabilir

Liglerin yaz aylarında çok sıcak olması nedeniyle oynanamayacağı ve Eylül ayında başlatılabileceği görüşü ağır basıyor.

Eylül ayında oynanacak 8 haftalık maç periyodu sonunda 2019-2020 sezonu tamamlanmış olacak. Ligin tamamlanmasının ardından iki haftalık bir transfer süresinin verilmesinin düşünüldüğü gelen bilgiler arasında.

Yeni sezon nasıl olacak?

Eylül’de başlaması muhtemel ligin 8 hafta sonra eklenecek iki haftalık transfer süresi ile Kasım ayının ortasını bulacağı düşüncesiyle 2020-2021 sezonunun farklı bir statüde oynatılması ihtimali de güçleniyor.

Yeni sezonda iki gruplu lig

Bu konuda Futbol Federasyonu’nun system üzerinde çalıştığı ve henüz çalışmaların netleşmediği bilgisine ragmen ligin sekizerli iki grup halinde kısa sürede tamamlanarak gruplardan çıkacak ilk iki takımların oluşturacağı dört takımın şampiyonluk için play-off, son iki takımların oluşturacağı dört takımın ise play-out oynaması görüşü, olumlu karşılananan sistem önerileri arasında.

Süper Kupa oynanmayabilir

Liglerin Eylül ayında başlayıp 8 haftalık sürede tamamlanması planlanırken her yıl oynanan Süper Kupa maçının bu yıl oynanamama ihtimalini de güçlendiriyor.

Yeni sezon öncesi oynanan Süper Kupa’nın bu sezon “belki” lig arasında oynanması görüşü de ortaya konulan fikirler arasında.

Kupa oynanacak mı?

Hem bu sezonun hemde gelecek sezonun içiçe girmesinden dolayı yoğun bir maç programına girecek olan takımların daha fazla etkilenmemesi için felecek sezon Kıbrıs Kupası maçlarının oynanmama ihtimalini de güçlendiriyor. Bu konuda ortaya atılmış bir öneri olmamasına ragmen öncelikli hedefin ligin tamamlanması olduğu da gelen bilgiler arasında.