Bu çocuklarla ne kadar gurur duysak az… Türkiye, Yunanistan ’ın Girit adasındaki 'Avrupa U20 Erkekler Şampiyonası' finalinde İspanya ’yı 65-57 yenerek şampiyon oldu. Geçen sezon Avrupa U18 Erkekler Şampiyonası ’nda zaferi kazanan takımda da, yer alan birçok oyuncu 'Altın jenerasyon' olarak gösteriliyor. Tüm oyuncularımız müthiş bir performans gösterirken bir isim daha ön plana çıktı: Cedi Osman…

JENERASYONUN ALTIN ÇOCUĞU

19 yaşında olmasına rağmen saha içinde "Lider" bir karakter gibi oynayan Cedi ’nin Arapça ’da isminin anlamı "Büyük lider." Maç başı 13.7 sayı üreterek takımının en skorer ismi olan 19 yaşındaki oyuncu, MVP olmayı başardı. Arkadaşlarının Star Wars karakteri olan "Jedi Knight" lakabını taktığı Cedi, "Altın jenerasyonun" en önemli forvetleri arasında gösteriliyor.

IVKOVIC İLE SEVİYE YÜKSELTECEK

Makedonya doğumlu 19 yaşındaki oyuncu için Dusan Ivkovic ’te büyük şans… Anadolu Efes ’in başına geçen Sırp Koç, yeniden yapılanmada Cedi Osman ’a büyük bir görev vermeyi düşünüyor. Basketfaul Dergisi ’nin Temmuz ayı sayısına konuşan 19 yaşındaki oyuncu, "Bacaklarım henüz güçsüz. Bu nedenle savunmada sorun yaşıyorum. Bacaklarını güçlendirmem lazım. Vassilis Spanoulis, Sergio Rodriguez ve özellikle Nikola Mirotic ’i izlemekten keyif alıyorum. NBA'den örnek aldığım isim Dirk Nowitzki" dedi.