Avcılık Federasyonu Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Osman Cook,

manifestosunda yer alan projelerden bahsetti

2020 yılı başında düzenlenen Av ve Avla İlgili Yaban Hayatını Düzenleme Yasası’na göre tüzüğün de güncellenmesi gerektiğine vurgu yapan Cook, yasanın işlevliği ile ilgili yıl içerisinde kulüpler ile ilgili birçok sorun yaşandığını bu yüzden tüzük güncellenmesini kulüplerle birlikte yapılacak genel yürütme kurulu ile mümkün olabileceğini belirtti.

Cook, ‘’Biz kulüplerimizle bir araya gelerek tüzükte gördüğümüz aksaklıkları hep birlikte değiştirerek ilerleyeceğiz’’ dedi. Cook, manifestosunda yer alan projelerden bahsederek, kurumsallaşmanın önemine değindi.

Projelerini açıkladı

Avcılık Federasyonu Başkan adayı Osman Cook açıklamasında eğitime önem vereceğini

yaban hayatı içinde bulunan zararlı popülasyonunun belirlenmesi konusunda çalışmalar yapacaklarını, kaçak avlanmayı engelleme ve önüne geçmek için projeler üreteceklerini

yaban hayatı popülasyonunu artırma ve kafeslerin hacmini genişleteceklerini, sülün üretimine destek verip doğaya bırakılması projesini hayata geçireceklerini, tarım ilaçları ile ilgili proje yaparak doğada yaban hayatına verilen zararları gündeme taşıyacaklarını, yaban hayatının susuzluk probleminin aşılması için çalışılma başlatacaklarını ve amatör balıkçılık için de projeler hazırlayacaklarını kaydetti.