Türkiye'nin günlerdir tartıştığı kritik 58. maddede değişiklik yapılmadı.

Ankara'da yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da küme düşme cezasının puan silmeye çevrilmesi önergesi reddedildi.

Önerge şike yapan, teşvik veren ve teşviğe teşebbüs eden kulüplere küme düşme yerine puan silme cezası öngörüyordu.

Genel Kurul'da 300 delegeden, 226'sının hazır bulundu. Önergeyle ilgili konuşmaların ardından Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Ali Aydınlar kulüp başkanlarına önergeyi oylama açtı. Kritik oylamadan puan silme cezasını öngören önergenin reddedilmesi kararı çıktı.

Türk futbol tarihinin en ciddi krizinin içinde olduklarını ancak buna rağmen bırakıp gitmeyi düşünmediklerini dile getiren Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, "Türk futbolu kurulduğundan bu yana en ciddi krizi yaşıyoruz. Çok üzüldük, çok kırıldık ama bu işi bırakıp gidelim demedik. Herkese karşı adiliz, çünkü biz herkesin federasyonuyuz. Sizlerin teveccühü ile seçilen otoriteyiz ama otoriter değiliz. Elbette belli kesimler üzülecek ama hukuk üstün gelecek" ifadelerini kullandı.

TFF olarak olağanüstü genel kurulu aldıktan sonra, kulüplerden destek mesajlarını aldıklarını da ifade eden Aydınlar, "Olağanüstü genel kurulu kararını açıkladığımızdan bu yana sayısız kulüplerden gelen destek mesajları ne kadar doğru bir karar aldığımızın göstergesidir. Bu gemiyi limana yanaştırmak için herkesten faydalanıyoruz, saygı sınırını aşmayacak her türlü eleştiriye açığız. Sorumluluk taşıyan bir kişi olarak doğru bildiğimizden vazgeçmeyeceğiz. Futbol ailesinin tüm kesimlerinin her kelimesine azami önem vereceğiz. Süreç başladığından bu yana masumiyet karinesi en çok konuşulan kavramlar oldu" diye konuştu.

Bundan sonra karar verme yetkisinin hukuk kurullarında olduğunu belirten Mehmet Ali Aydınlar, "Artık bir dâhilimiz yok, top hukukta. Şimdi sırada savunma hakkı var. Dürüst olmaya, yasalara karşı sorumluluğumuzu bilmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.