DEVLET MİYİZ ? MUHTARLIK MI ?

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Geçtiğimiz yıl da yapıldığı zaman çeşitli sorunlarla başlayıp devam eden "Kıbrıs Rallisi" KKTC vatandaşı katılımcıların Rum kesimindeki Otomobil federasyonuna kayıt olma zorunluluğuyla skandallara sebep olmuştu. 

KKTOK ÜYELİĞİ KABUL GÖRMÜYOR

Uzlaşmaz tavırlarıyla herkonuda ambargo uygulayan Kıbrıs Rum Yönetimi spor konusunda da uyguladığı ambargolarda hiç esneklik göstermemeye devam ediyor.Barış ve dostluk amaçlı yapılan spor müsabakalarından biri olan "Kıbrıs Rallisi" nde Kıbrıslı Türk rallicilerin kendi federasyonları olan KKTOK üyeliklerini kabul etmeyip Rum Tarafındaki Otomobil Kurumuna üyelik şartı getiriyorlar.Her konuda olduğu gibi burada da KKTO Kurumunu tanımadıklarını söylemekten çekinmiyorlar.

ARAÇLARIN SİGORTASI YOK MU ?

Kıbrıs Manşet haber merkezine ulaşan bilgilere göre ralliye katılacak araçların Kuzey Lefkoşa etabı için geçecekleri KKTC'de geçerli sigortaları bulunmuyor. KKTC yasaları gereği hiçbir araç zorunlu araç sigortası olmaksızın kullanılamazken, ralliye katılacak araçların riski çok daha fazla olmasına rağmen sigortasız geçirilmelerine göz yummak büyük bir bağnazlık örneğidir.Tüm sınır kapılarında nöbetçi sigorta şirketleri bulundurarak karşı tarafa geçecek araçlara zorla sigorta poliçesi çıkarttıran yöentimin bu konuda gerekli hassasiyeti göstermemesi tepkilere neden oluyor. Kıbrıs Manşete ulaşan duyarlı vatandaşlar Rum Kesiminin KKTC makamları gibi KKTC menşeii şirketleri de muhatab almadan tamamen kendi yönetimi gibi davranmak gayesiyle sigorta çıkarttırılmamasını sağlayarak Devlet Otoritemizi sıfırla çarptığını , bizleri muhtarlık gibi gördüğünü ispatladığını belirttiler.