Tecrübeli Teknik adam Eralp Şerifoğlu yaptığı açıklamada son dönemde yaşananlar sonrası futbol ailesinin kaybettiğini, dağılmaya doğru gittiğini ve bu konu üzerinde artık ciddi şekilde durmak gerektiğini söyledi. Ancak bunların bir günde olacak işler olmadığını ifade eden Eralp Şerifoğlu, birçok kesim tarafından futbolun oynanması için ısrar edildiğine inandığını söyledi.

Mart ayında yaşanan pandemi sonrasında niyetin daha farklı ve güzel olduğunu ifade eden Eralp Şerifoğlu kalan maçların o dönemde daha zor şartlarda bitirildiğine dikkat çekti. Ekim’de başlaması planlanan ligin halen daha başlamadığını ve sürecin her geçen gün daha da zora girdiğini aktaran Şerifoğlu, vakaların da artması süreci ciddi boyuta getirdiğini söyledi.

Nasıl olacağını bekliyoruz

Federasyonun kulüplerden destek alarak süreci takip ettiğini sağlık üst kurulu ile istişare içinde olunduğunu belirten Eralp Şerifoğlu şu an artık sürecin nasıl sonuçla noktalanacağının beklendiğini ifade etti.

Şerifoğlu, birçok oyuncunun bu işten ciddi zarar gördüğünü söyledi. Futbolun oynanması için birçok kesimin de ısrarcı olduğuna inandığını söyleyen tecrübeli çalıştırıcı her ne olursa olsun bir karar alınıp açıklanması gerektiğini ifade etti.

Futbol oynanmasın diye bir karar yok

Yeni Boğaziçi camiasının futbolun oynanmasın diye bir kararı olmadığını da ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, futbol ailesinin çok büyük bir aile olduğunu hatırlatarak dağılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.