Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında, deplasmanda Braga'yı 2-0 mağlup ederek büyük avantaj sağladı.

Kara Kartal'ı, UEFA Avrupa Ligi'nin geçen sezonki finalisti karşısında galibiyete taşıyan golleri Sivok ve Simao kaydetti. Sivok'un attığı gol, Beşiktaş'ın Avrupa Kupaları'ndaki 200. golü olarak tarihe geçti. Ev sahibi Portekiz ekibinde Barbosa, 29. dakikada kırmızı kart gördü. Rövanş 23 Şubat'ta İnönü Stadı'nda oynanacak. Beşiktaş, Braga'yı elediği takdirde 3., turda Lazio-Atletico Madrid eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.


Bu karşılaşma herkesten çok Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal için önemliydi. Karşılaşmadan önce "Kim kazanırsa üzüleceğim" diyen Portekizli hoca, doğup büyüdüğü kentin takımı Braga'yı deplasmanda sahadan silerek Beşiktaş taraftarlarının gönlünde bir kez daha taht kurdu. Carvalhal, gollerden sonra sevinç gösterilerine katılmadı.

TÜM FORVETLER YEDEK!
Carlos Carvalhal, Portekiz temsilcisi Braga ile yapılan UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında forvet oyuncularını yedek soyundurdu. Portekizli; gol yollarında etkili oyuncuları Hugo Almeida, Mustafa Pektemek ve Edu'yu ilk 11'e almazken, Quaresma'ya ise ileri uçta görev verdi. Savunmada İbrahim Toraman, Egemen Korkmaz, Tomas Sivok ve Tanju Kayhan'ı oynatan Carvalhal, savunmanın önünde Necip Uysal ile Fabian Ernst'e; Veli Kavlak ve Fernandes'e ise bu ikilinin önünde orta alanda görev verdi.

QUARESMA FORMASINA KAVUŞTU
Karşılaşmaya Simao solda, Quaresma ise ileri uçta başladı. Ligde kırmızı kart cezası nedeniyle son iki maçta oynayamayan Quaresma, formasına kavuştu. Siyah-beyazlılarda Almeida, Mustafa ve Edu'nun yanı sıra yedek kulübesinde Julio Alves, Sidnei, Ekrem Dağ ve kaleci Umut Kaya yer aldı.

3 PORTEKİZLİ SAHADA
Portekiz temsilcisi Braga ile yapılan maçta Beşiktaş'ta 3 Portekizli futbolcu ilk 11'de sahaya çıktı. Siyah-beyazlıların Portekizli futbolcuları Quaresma, Fernandes ve Simao, ülkelerinin takımlarına karşı Beşiktaş formasıyla mücadele etti. Diğer Portekizli futbolcular Almeida ve Julio Alves ise yedek kulübesinde oturdu.

TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI
Beşiktaşlı taraftarlar, Braga maçında takımlarını yalnız bırakmadı. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden ve İstanbul'dan Braga'ya gelen yaklaşık bin 500 siyah-beyazlı taraftar, Municipal Stadı'nda kendilerine ayrılan bölümde tezahürat yaparak takımlarını destekledi. Taraftarlar, maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan futbolcuları tribüne çağırarak sevgi gösterilerinde bulundu.

"FENERBAHÇE'YE BAŞKAN OLSANA"
Bu arada taraftarlar, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e tepki gösterip, ''Yeter Yıldırım Demirören'' ve ''Fenerbahçe'ye başkan olsana'' diye tezahürat yaptı. Öğle saatlerinden itibaren siyah-beyazlı formalarla Braga'da gezen ve tezahüratlar yapan taraftarlar, kentte değişik bir atmosfer oluşturdu.

 

BRAGA-BEŞİKTAŞ

STAT: Estadio Municipal de Braga
 HAKEM: Kevin Blom

BRAGA: Quim, Salino, Douglao, Ewerton, Miguel Lopes, Mossoro, Custodio, Hugo Viana, Barbosa, Alan, Lima
TEKNİK DİREKTÖR: Leonardo Jardim

BEŞİKTAŞ: Cenk, İbrahim, Sivok, Egemen, Tanju, Ernst, Necip, Veli, Fernandes, Simao, Quaresma

TEKNİK DİREKTÖR: Carlos Carvalhal